За съжаление, след 29 години демокрация, нашият парламент за първи

...
За съжаление, след 29 години демокрация, нашият парламент за първи
Коментари Харесай

Иван Иванов: При затворен парламент всички решения ще се взимат на тъмно

За страдание, след 29 години народна власт, нашият парламент за първи път хлопна порти и то с неуместно обяснение– видите ли Народното събрание се бил трансформирал в източник на болест. За първи път народните представители са лишени от опцията да управляват министрите и да упражняват тези права и отговорности, които са им заложени по Конституция.
И, за жалост, тази институция дефинитивно стигна дъното, тъй като най-висшият орган в страната, вместо да дава образец на българските жители, които са ни изпратили там, им споделя, че депутатите се прибират и в случай че се наложи някой безоблачен ден, ще се върнат. Това сподели Иван Иванов, депутат от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “, пред Българска национална телевизия.

Той бе безапелационен, че щом този парламент е дал своя вот изключителното състояние, той би трябвало да управлява това изключително състояние.

Според Иванов има куп проблеми за решение от Народното събрание: „ Първо с лечебните заведения – за какво не решаваме въпроса всички лечебни заведения да престанат да бъдат търговски сдружения? В момента има проблем – тези лечебни заведения, които са ги карантинирали, не могат да работят. Няма клинични пътеки. Защо не разблокираме Държавния запас, с цел да се вземат от там защитни средства? Защо не обсъждаме разноските, които да направи страната, актуализацията на бюджета? Всички тези неща би трябвало да минат точно през Народното събрание. Затваряме институцията и всичко това ще се прави на мрачно “.

Депутатът от левицата е безапелационен, че би трябвало да има актуализация на бюджета: „ Всички решения за харчовете на страната би трябвало да минават през Народното събрание. В момента ние като депутати сме лишени от тази опция. Парламентът в този момент е оставен някъде встрани и повече няма да взима отношение по тази тематика “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР