За съжаление, през нощта имаше опити за ескалиране на конфликта

...
За съжаление, през нощта имаше опити за ескалиране на конфликта
Коментари Харесай

Бивш външен министър: През нощта имаше опити за ескалиране на конфликта извън Израел

„ За страдание, през нощта имаше опити за ескалиране на спора отвън рамките на Израел от Палестинската автономност с опитите на терористите от Йемен да изстрелят ракети на север. Те са били свалени от американските военноморски сили. Поредният опит за обстрел на американски бази в Ирак “.

Това сподели някогашният външен министър и медиатор в Близкия изток Николай Младенов в „ Тази заран “.

„ Всички старания на интернационалната общественост, Европа, Съединени американски щати са фокусирани преди всичко върху това да се обезпечи филантропичен достъп до Газа, с цел да се облекчи извънредно тежкото положение на цивилното население там. Докато това тече, Израел би трябвало да осъществя своята интервенция по приключването. Надявам се през днешния ден или на следващия ден най-късно пропускателният пункт сред Египет и Газа да се отвори, с цел да влезе помощ “ добави Младенов.

Той ще изиска незабавно финансиране от към 100 милиарда $ за поддръжка на Израел и Украйна

По думите му мирните договаряния би трябвало да се водят от Съединени американски щати , Организация на обединените нации и Египет.

„ Важно е да се помогне на цивилното население, което желае да се избави от „ Хамас “, само че и да се откри излаз от опитите за ескалиране на спора и да се приготви почва за това какво ще се прави с Ивицата Газа след спора. В бъдеще ще би трябвало палестинците и израелците да се върнат на масата на договаряния, само че няма да е скоро. Първо би трябвало да завърши военната интервенция на Израел в Газа, да се ликвидира опасността от „ Хамас “ и да стане ясно кой съставлява палестинския народ “, разяснява Николай Младенов.

Международната общественост се притеснява от разгръщане на спора

Според него има огромна заплаха спорът сред Израел и „ Хамас “ да стане районен поради потенциала на „ Хизбула “.

Всичко за военния спор в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж.

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР