За съжаление поредна политическа криза. Хората са изключително притеснени и

...
За съжаление поредна политическа криза. Хората са изключително притеснени и
Коментари Харесай

Кой се очертава да бъде следващият премиер на Великобритания?

За страдание поредна политическа рецесия. Хората са извънредно обезпокоени и комплицирани, изключително поради обстоятелството, че наближава зимата, инфлацията пораства. Като цяло обществото се намира в една много неподходяща позиция. Освен рецесията, която настъпи в резултат на войната в Украйна, тук се усеща доста мощно и резултата на Брекзит.

Това сподели за Euronews Bulgaria българската журналистка във Англия Теодора Йолчева.

Тя уточни, че считаният за един от най-силните претенденти за идващ ръководител на консерваторите – Бен Уолъс си е направил отказ, което оставя трима съществени играчи в конкуренцията.

Това са водачът на долната камара на Народното събрание Пени Мордонт, някогашния министър председател Борис Джонсън и някогашният финансов министър Руши Сунаки.

Според Йолчева към този момент подала оставка Тръс изрично е поела неизпълними задължения, за които са предупреждавали и нейните съпартийци.

„ Нейната лебедова ария беше данъчната промяна, която целеше да облекчи жителите на Англия, само че всъщност облекчаваше най-богатите от тях, които по този начин или другояче, надали имат проблем със заплащането на сметките си и поемането на ежедневните си разноски “, означи журналистката.

„ Тръс не предизвикваше по никакъв метод доверие в интернационалните сътрудници и финансови институции, които покачиха цените на заемите за Англия “, добави Йолчева.

По думите ѝ Руши Сунак се обрисува като безспорен любимец, който се счита за специалист в региона на финансите и работи по-малко като партиен функционер.

Предсрочните парламентарни избори не могат да бъдат изключени, само че е по-вероятно консерваторите да запазят ръководството си в идващите две години, предвижда Йолчева.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР