За съжаление от вчера имаме 22-ро огнище на африканска чума

...
За съжаление от вчера имаме 22-ро огнище на африканска чума
Коментари Харесай

Десислава Танева с последни подробности за чумата по свинете

За страдание от през вчерашния ден имаме 22-ро огнище на африканска чума по свинете. Към днешна дата нямаме и не чакаме да излязат нови позитивни проби.

Това сподели в предаването "Събуди се " по Нова телевизия министърът на земеделието Десислава Танев, която разяснява тематиката за африканската чума по свинете. "Трябва да се научим по какъв начин да живеем в изискванията на тази болест. Трябва да се научим по какъв начин да изкореним тази болест. България е от страните членки на Европейски Съюз с най-нисък интензитет на чумата. Единствено Чехия е съумяла да се оправи с тази болест, само че това е станало с унищожаването на всички свине от вида персонално стопанство. В България главният риск идва от персоналните стопанства. Ние няма какво ново да измислим в битката с чумата. Има пътна карта с ограничения и ние ги съблюдаваме. Заразата се популяризира през последните 10 години. Ние взимаме ограничения, с цел да има най-малко вреди. Факт е, че в България е традиция да се гледат свине. За да се оправим с тази болест, хората би трябвало да схванат, че за прочут интервал от време няма да могат гледат свине. При тази болест няма лекуване и целият свят работи за основаването на ваксина. Единственият метод за справяне с болеста е умъртвяването на животните ", разкри министър Танева.

"Работа на опозицията е да желае оставки. Ние взимаме всички ограничения, с цел да се оправим с рецесията. Спазваме всички европейски правила и са взети всички ограничения, които са ни предписани. Най-важната превантивна мярка е образованието на хората какво съставлява африканската чума по свинете. Това образование продължава и сега. Този развой на разпространяване на болестта зависи от всеки един човек. Аз в битието си на министър за толкоз малко време не съм имала физическата опция да направя разбор на това дали всичките 18 ограничения са спазвани преди мен. В момента сме в пика на болеста и вършим всичко допустимо да се оправим с нея ", безапелационна бе Десислава Танева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР