За съжаление не всички хора са добри, като в живота

...
За съжаление не всички хора са добри, като в живота
Коментари Харесай

Как да разпознаете егоиста и да се пазите от него

За страдание не всички хора са положителни, като в живота си, малко или доста, всеки от нас е срещал лъжци, измамници и лицемери. Именно те са най-опасни, тъй като прикриват същинската си същина и в случай че им се доверите, можете да бъдете засегнати от тях.

Егоистите също спадат в тази категория, тъй като също мислят единствено за личното си богатство и са подготвени да пожертват връзките си с вас, с цел да имат самите те триумф, без да се интересуват от възприятията ви. В началото е доста мъчно да разпознаете подобен вид хора, като нормално това става с  течение на времето и развиването на връзките ви.

 

Ето въпреки всичко някои признаци, по които може да се ориентирате, че даден човек мисли единствено за своето богатство

 

Почти непрекъсната наклонност да приказва за себе си.

В диалог егоистът постоянно споделя „ аз “ и е човек, който постоянно реалокира фокуса назад върху себе си по какъвто и да е вероятен метод. Това е човек, който намира способи да предлага персонални истории в контексти, които не допускат потребност от тях и от време на време това води до отчуждаване на другари и обичани хора. Ако сте непосредствен с този човек, най-добре е се опитате да му дадете доброжелателен съвет, тъй като от време на време егоистите даже не осъзнават, че са такива.

Неспособност да се ангажира с нещо, което не обслужва неговите ползи.

Помолете го да участва на танцовия рецитал на вашето дете или да ви придружи на работно събитие и ще получите уклончиво „ не “. Това е по този начин, тъй като егоистът не прави нищо, което не е потребно за него, Затова, ще е доста по-лесно и без напрежение просто да го оставите отвън листата с предложения за събитие, което организирате или фамилен празник.

Преувеличен взор върху неговите качества.

Във всяка обстановка той се счита за най-хубавия, без значение дали това е правилно или не. Това може да докара до миг, в който той се пробва да „ пренаписва “  историята, като твърди, че не е споделил или направил това, което сте претърпяли, в случай че то е било с отрицателен резултат. И той постоянно могат да направи това с такава сигурност, че да поставите под въпрос личните си мемоари. Вместо да преминете в защитителен режим, когато това се случи, е потребно да предвидите, че себелюбив човек може да работи по този метод.

Трудност при емпатия

Докато нарцисистът нормално няма каквато и да е дарба да демонстрира съпричастност, егоистът е податлив да намира емпатия, само че в множеството случаи това става доста мъчно. Егоистът не е изключително подкрепящ или разбиращ паниките или терзанията на другите. За тази цел би било рационално да не се обръщате към лакомец, когато желаете да говорите за мъчно прекарване, или да получите прочувствена поддръжка. Всъщност, в случай че имате някакви връзки с лакомец, ще бъде извънредно потребно да поддържате позитивна система за поддръжка на други близки. Да можете да обработиш възприятията си с човек, който е кадърен да ги разбере и да има поради най-хубавите ви ползи, може да направи всичко друго. И в случай че би трябвало да имате чести контакти с избран себелюбив човек – да речем, че е сътрудник или член на фамилията, които няма по какъв начин да избягвате, също по този начин ще бъде рационално да създадете граници към това, за  което желаете да говорите с него и за това, което не бихте споделили.

Липса на персонална отговорност

На всяка цена той ще пренасочва виновността от себе си, изключително в случай че някой различен се опита да го държи виновен за акцидент или злочинство. Егоистът няма да поеме отговорност за нищо, което е направил и което има отрицателни последици. Може да е потребно да намалите упованията си към този човек в това отношение, тъй че да не се разочаровате да търсите това, което няма да получите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР