За съжаление, нашите домашни любимци, също като нас, не стават

...
За съжаление, нашите домашни любимци, също като нас, не стават
Коментари Харесай

Проблеми, свързани с възрастта на кучета и котки

За страдание, нашите домашни любимци, също като нас, не стават по -млади с годините... С възрастта в тялото на животното настъпват редица промени, които засягат разнообразни системи и органи. Собственикът може да забележи, че домашният му любим е станал по -флегматичен, латентен, спи повече и така нататък Всичко това може да послужи като първи сигнал, че обичаното ви куче (или котка) остарява.... 

Правилното хранене, непрекъснатите извършения, годишните имунизации, навременната диагностика, профилактиката и лекуването на избрани разстройства оказват директно въздействие върху качеството и продължителността на живота на нашите домашни любимци. Също по този начин не би трябвало да се не помни, че притежателят не е в положение да види всички промени, които се slucvат в тялото. Животните могат да устоят на болежка за доста дълго време, до момента в който външно не демонстрират никакви признаци. Ето за какво, след постигане на избрана възраст, се предлага да се извърши повсеместен обзор на животни (след почти 7-8 години).

Нека отбележим най-често срещаните проблеми, с които би трябвало да се сблъскат притежателите на по възрастни животни и които той може да забележи.

1. Промени в зъбите.

С развиването на всевъзможни болести на устната празнина, като предписание, притежателят може да забележи неприятен мирис, кървене на венците и от време на време отвод от ястие. Следователно устният обзор е значим детайл от листата за обзор на възрастно животно.

Най -често срещаните промени са:

- зъбни камъни, които са сиво-зелени отлагания по страничните повърхности на кучешки зъби, кътници и резци. Тези отлагания се състоят от калциев карбонат, хранителни маси, слюнка, микроби и отхвърлени кафези на устната лигавица. Камъкът стартира да се отсрочва по ръба на венците, по-късно покрива короната, постоянно преминавайки по целия зъб, затова, колкото по -скоро бъде отхвърлен, толкоз по -вероятно е да се запазят кучешките зъби колкото е допустимо повече.

- заличаване на зъбния гланц - на седем години предните зъби на куче получават овална форма, на осем години - кучетата се износват и износват, до 10-годишна възраст предните зъби съвсем изцяло изчезват;

- загуба на зъби.

2. Промени в кожата и козината.

Важен „ външен “ индикатор за здравето на вашия домакински любим са кожата и козината. В млада възраст животното има твърда и еластична кожа, козината е лъскава, богата сянка. Възрастта и редица болести могат да се проявят като промени в тези индикатори:

- козината изтънява и губи блясъка си, появява се пърхот;

- появяването на плешивост (области на плешивост);

- стягане, понижаване на еластичността на кожата и други

3. Промени в сърдечно-съдовата система.

Slucvа се по този начин - преди този момент интензивно, радостно животно, способно да изтощи стопанина си по време на разходка с желанието да тича и да играе, стартира да се уморява доста бързо, постоянно се отклонява от ритъма на тичане, има зной и кашлица. Собственикът може да следи по какъв начин цветът на лигавиците от време на време се трансформира - езикът и венците стават бледи или сини. Припадък е изцяло вероятен!

В умозаключение бихме желали да кажем, че стареенето на тялото е изцяло натурален и логически развой, който никой не може да спре. Но провеждането на навременни превантивни прегледи и диагностични процедури може да забави настъпването на напреднала възраст при вашите животни. Затова слушайте и бъдете деликатни към любимците си!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР