За съжаление, хъркането е често срещан проблем. Да, именно проблем,

...
За съжаление, хъркането е често срещан проблем. Да, именно проблем,
Коментари Харесай

Елементарните неща, които ще ни помогнат да спрем хъркането

За страдание, хъркането е постоянно срещан проблем. Да, точно проблем, защото е обвързван освен с това, че е нещо много неприятно за околните към нас, само че е и разследване от различни положения на организма.

Според редица изследвания около 40% от възрастните хъркат от време на време, а цели 20% хъркат постоянно. Оказва се даже, че това не е единствено приоритет на хората в зрелост, а се намира се даже при едно от 10 деца.

За страдание, хъркането не е нещо елементарно преодолимо. Често даже на хората, редовно системно издаващи звуци по време на сън, се предлага да посетят доктор и да подхващат редица ограничения.
 Снимка 608621
 

И въпреки всичко, има някои лесни трикове, които бихме могли да използван в всекидневието си, пише Showbizz Daily. Но най-важно значение e здравословният метод на живот, свързан с повече придвижване.

Загубата на килограми сигурно може да помогне в тази тенденция, защото хората с наднормено тегло постоянно имат спомагателна тъкан в гърлото си, която затруднява дишането през нощта. А физическата интензивност спомага за създаване на мускулния тонус на горните дихателни пътища.

И освен храната, само че и напитките, които консумираме, имат значение. Добре е да се заобикалят газираните, както и алкохолът - изключително два часа преди лягане. Те могат да повлияят на централната нервна система и да провиснал в допълнение мускулите, в това число и тези в гърлото. За сметка на това пък е добре да се акцентира на водата. Около два литра вода дневно оказват помощ на тялото да се хидратира и да избегне съществуването на слуз, която също може да докара до хъркане.
 Снимка 608622
 

Спането на една страна е добър метод да понижим нежеланите звуци по време на сън, както и повдигането на матрака (ако има сходна опция) или използването на висока възглавница. Добре е повдигането да бъде с към 10 сантиметра. Може даже да прибегнем и до особено залепващи се ленти за нос, които оказват помощ на въздушната бликам да минава по-лесно през носната бариера.

Поставянето на овлажнител в помещението, в което спим, може да повлияе на хъркането, защото влажният въздух улеснява дишането.

Разбира се, тютюнопушенето е значителен аршин за това дали хъркаме или не. Изключително нездравословното занимание запушва носа и фаринкса, което води до усложняване на дишането през нощта.

И най-неприятното и даже парадоксално във връзка с хъркането е, че то нормално не пречи изключително на съня на този, който " създава ужасните звуци ". Въпросът по-скоро е какво да създадат хората около него. Според някои изследвания, в случай че те просто допрян даже и леко хъркащия, мозъкът му стартира да работи още веднъж и мускулите в гърлото се задействат. Това стопира хъркането. Но, за жалост, за малко - до момента в който не заспи още веднъж надълбоко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР