За съжаление гневът на пострадалите стопани и на хора в

...
За съжаление гневът на пострадалите стопани и на хора в
Коментари Харесай

Радев скочи на кабинета за чумата, властите не били информирали навреме

За страдание гневът на потърпевшите стопани и на хора в цялата страна е към този момент налице. Властите дължат отговор за какво животновъдите не бяха осведомени детайлно и авансово, с цел да бъдат уверени в подхванатите ограничения, както и в гарантирането на ползите им. Това се споделя в позиция на президента Румен Радев, публикувана от прессекретариата на президента, в която той декларира, че с паника следи дейностите на кабинета по ликвидирането на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа.

В ръцете на държавното управление са всички принадлежности за преодоляване на рецесията, показва президентът Радев.

Според него кабинетът би трябвало да отговори и отсега нататък ли всеобщото изтребване на здрави животни ще е единствената мярка за преодоляване на сходни рецесии. Държавният глава слага въпросите за какво не са били подхванати превантивни ограничения като налагане на карантина и наблюдаване, както и за какво се подценява имунизирането.

За следващ път се слага въпросът за надеждността на оградата по границата, се споделя в позицията.

Президентът Радев чака съответно компенсиране на материалните вреди от заболяването. Възстановяването на качеството на стадата и психическата контузия от унищожаването на животните изискват време. То би трябвало да бъде употребявано от държавното управление за поддръжка на засегнатите стопани, с цел да възстановят поминъка си и най-много за рационални дейности за попречване на сходни рецесии в бъдеще, декларира още той в позицията си по казуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР