За съжаление бюджетът не е предвидил развитието на Covid 19.

...
За съжаление бюджетът не е предвидил развитието на Covid 19.
Коментари Харесай

Бюджетът не може да посрещне евентуално задълбочаване на кризата

За страдание бюджетът не е планувал развиването на Covid 19. Няма буфери в бюджета, които биха посрещнали вероятно по-нататъшно задълбочаване на рецесията. Към момента обстановката е по-скоро оптимистична от статистическите данни за болесттите, които са директно свързани с стопанската система. Дали ще се задълбочи или смекчи рецесията ще зависи от това какви средства би трябвало да отделя страната за здравни услуги, отплата на бизнеса и фамилиите. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев в по телевизия Bulgaria ON AIR.

" Ако България се оправи добре с рецесията, тя ще може да понижи бюджетните разноски и да усили приходите през 2021 година. Това, което регистрира държавното управление сега е подвеждащо, защото в случай че погледнем приходите в бюджета за първото тримесечие, ще забележим, че няма трагичен спад, а даже в противен случай. Това може да бъде в резултат на добра събираемост на налозите, само че има и други фактори като направената неотдавна договорка за летище София. Когато властта регистрира последните данни със 150 милиона остатък, това звучеше нелогично ", съобщи Гечев.

Намалението на Данък добавена стойност за ресторантьорите

По думите му намаляването на Данък добавена стойност в бранша няма да докара до резултати във връзка с изсветляване на бранша.

" Опонирах е в бюджетна комисия и в Народното събрание, тъй като това не е потвърдено статистически в другите страни членки на Европейски Съюз и не е обществено заслужено ", съобщи той.

Какво ще стане с хазната, в случай че няма постоянно държавно управление и на идващите избори?

Според Гечев държавното управление, което си отива следва политика от вида " след нас е потоп ". " Те не се интересуват какво ще се случи откакто изоставен властта, защото колкото по-зле е обстановката, толкоз по-добре ще е това за партия ГЕРБ, която е пред избори и която най-вероятно чака след нея нещата да се влошат, откакто се отдръпнаха от властта. Те трябваше и можеха да постъпят друго ", съобщи Гечев.

По думите му вместо държавното управление да изтегли заем, да извърши заема по бюджета за 2021 година, който е в размер на 4,5 милиарда, те не пожелаха да изтеглят този заем предплатено до края на годината, с цел да обезпечат на служебното държавно управление избрани средства.

" Не единствено поради комфорта на служебното държавно управление, а с цел да сме сигурни, че ще имаме средства за опазване на здравето, помощ на бизнеса, обучение и други ".

Кои стопански и финансови закони би трябвало да бъдат импортирани след изборите?

Според Гечев зависи от това по какъв начин партиите ще излязат от изборите, с какви резултати и какво ще бъде политическото съответствие, с цел да се начертаете съответната политика.

" Трябва да се придържаме към задачите на Европейски Съюз, само че България би трябвало да създаде икономическа политика на напредък, който да бъде по-висок от страните, които са преди България. През идващите 3-4 години би трябвало да поддържаме напредък от 5-6%, тъй като в противоположен случай освен ще останем последната страна в Европейски Съюз по напредък, само че ще продължим да изоставаме и от други страни, които са отвън Европейски Съюз ", съобщи той.

По думите му би трябвало да се промени " съществено отношението сред бизнеса и страната и да бъдат сътрудници ".

" В България няма нито един огромен задграничен вложител в региона на промишлеността, която сигнал, че нашата бизнес среда не е атрактивна за огромния бизнес ", счита той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР