За съжаление, аз не мога да предложа човек на мястото

...
За съжаление, аз не мога да предложа човек на мястото
Коментари Харесай

В търсене на хора: И Диана Ковачева отказа да бъде служебен преми...

" За страдание, аз не мога да предложа човек на мястото на подалия оставка заместник-омбудсман, защото процедурата по номинацията лишава време. Ако просто по този начин предложа някого, значи, че процедурата ще бъде погазена ", сподели още Ковачева. " Смятам, че е редно аз да си подам оставката и ще го направя идната седмица, с цел да може Народното събрание да избере нов омбудсман ", заяви още тя пред публицисти пред Президенството.

Тя е безапелационна, че фигурите на омбудсмана и на заместник-омбудсмана би трябвало да стоят надалеч от политиката.

След Диана Ковачева на съвещания при президента дойде и подуправителят на Българска народна банка Петър Чобанов.

„ В момента консултациите не са на стадий, в които да има непосредствено решение. Разговорите не престават и президентът, откакто изслуша всички, ще вземе своето решение. Вие знаете, че аз постоянно във всяка обстановка съм постъпвал отговорно от позиция на обществения интерес. В момента това, което върша като подуправител на Българска народна банка, също е доста значимо. Чухте шефа какви съображения изрече пред вас през вчерашния ден. Мисля, че и за Еврозоната, и за икономическото развиване, екипът в Българска народна банка, който е образуван, би трябвало да продължи да работи и да вървим напред. От тук нататък, несъмнено, всеки един от нас би трябвало да се съобрази с крайното решение на президента ”, съобщи Чобанов на излизане от президентската институция.

 

По-рано денем, д разяснява по какъв начин минават консултациите с евентуалните претенденти за длъжностен министър-председател.

 

" Опциите са извънредно стеснени. Виждате, че има и редица проблеми във връзка с съгласуемост на редица от тези длъжности ", съобщи Радев пред публицисти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР