За събарянето на незаконни обекти на територията на Лесопарк Росенец

...
За събарянето на незаконни обекти на територията на Лесопарк Росенец
Коментари Харесай

Премахват незаконните строежи на Росенец

За събарянето на противозаконни обекти на територията на Лесопарк " Росенец " край Бургас ще бъдат отпуснати 69 000 лв..

Решението от през днешния ден е на Министерския съвет. Средствата за премахването на постройките ще бъдат отпуснати на Областна управа-Бургас. Информацията е от пресцентъра на регионалната администрация.

Двете постройки, за които са планувани средствата за срутване, са към този момент с влезнали в действие заповеди на кмета на Бургас Димитър Николов.

Областният шеф на Бургас Мария Нейкова е уведомила служебното държавно управление и за други противозаконни градежи в местността " Росенец ", за които също е поискала средства за премахването им.

Обектите, за които има влезнали в действие заповеди за срутване, са триетажна солидна постройка, до оранжерията, както и и кабинка за защита . Извършителят на противозаконните градежи е незнаен, демонстрират протоколите на общината.

Сагата с парцелите в парк " Росенец " стартира още през 1999 година След няколко продажби и промени в статута на плажа и пътя до него, от 2014 година те са благосъстоятелност на свързаната с Ахмед Доган компания " Хермес Солар ". След митингите през лятото на предходната година започнаха редица процедури по тези парцели. През август същата година прокуратурата разгласи, че е разкрила редица нарушавания и неналичия на разрешителни и планови документи за кея и за постройки в парцела. Има издадена заповед от община Бургас за срутване на една от постройките на плажа, а локалната кадастрална работа стартира процедура за формалното документиране на крайбрежната линия като плаж. Междувременно Общинският съвет в града анулира свое решение от края на април 2020, с което статутът на пътя до брега беше изменен от общински в частен.

По тематиката " Росенец " бяха формирани 4 правосъдни каузи в Бургас, а по времето на 46-отото Народно събрание бе сътвори краткотрайната парламентарна комисия " Росенец ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР