За руснаците, които се притесняват, че някой може да подслушва

...
За руснаците, които се притесняват, че някой може да подслушва
Коментари Харесай

Касперски представи "свръхсигурния" Тайгафон

За руснаците, които се тормозят, че някой може да подслушва телефонните им диалози, групата от компании Infowatch има решение - новият „ Тайгафон "

Телефонът беше показан тази седмица на бизнес конгрес в Москва персонално от Наталия Касперски, ръководител на софтуерната група и един от основателите на едноименната антивирусна стратегия.

„ Тайгафон " ще коства към 15 000 рубли (около 430 лева) и не впечатлява с други механически параметри, с изключение на със отбраните си. Екранът му е 5 инча и се предлага единствено в зелено, цветът на съветската тайга.

Цената му е съвсем пет пъти по-ниска от тази на iPhone в Русия и а появяването му е три години откакто и Руската православна черква се разгласи за непълен или цялостен отвод въобще от потреблението на задгранични смарт телефони и в частност - от артикули на компанията Apple. Тогава на пазара се появи мощно рекламирания съветски смарт телефон YotaPhone 2.

„ Създадохме го за корпоративния пазар, " споделя Касперски, чиято компания Kaspesky Lab все по-често бива упреквана във връзки с съветското разузнаване.

Антивирусният програмен продукт на Kaspersky Lab през последните месеци е обект на несъгласия в Съединени американски щати, откакто държавното управление отстрани компанията от листата си с утвърдени снабдители откакто от американските служби показаха терзания за сигурността на софтуера. Дори огромната верига магазини Wallmart спря продажбите на антивирусната.

Въпреки това, няма обществено показани доказателства, които да поддържат обвиняванията, че Kaspersky може да е инструмент на Москва, който отваря задна малка врата за съветските шпиони към компютрите по света. От компанията също отхвърлят да работят взаимно с която и да е държавна организация.

„ Тайгафон " е с 5 " HD екран, батерия с потенциал 1900 mAh, 2 GB RAM памет и 16 GB вътрешна памет. Камерата откъм гърба е 8 MP, а тази начело - единствено 4 MP. Операционната система е основана на Android OS, а с изключение на общоприетия 3.5мм излаз за слушалки, телефонът има и microUSB порт.

Характерно е, че LED лампичката му свети когато се записва видео и аудио.

През 2015-а година Алексей Нагорни, съсобственик на Taiga Systems, част от Infowatch, даде обещание, че устройството е напълно тяхно - и дизайнът, и методът, по който са вързани съставените елементи, само че телефонът ще се създава в Китай. По-късно стана ясно, че това ще става от китайската компания Zopo, която наподобява има и много интензивно присъединяване в създаването на устройството. Ако изключим цвета, Тайгафон мощно припомня на устройствата от серията Color C на Zopo.

Преди време беше оповестено, че за някои отбрани Infowatch ще си партнира с Symantec, компанията зад конкурентната антивирусна стратегия Norton. Symantec да вземем за пример трябваше да имплементира софтуерно решение, което да разреши GPS системите да бъдат изключвани и когато телефонът не работи.

Макар че телефонът към този момент е показан, към момента не е ясно по кое време ще навлезе на пазара, нито какви тъкмо гаранции дава против титулуването си като най-сигурния телефон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР