За руския черен териер казват, че е силно куче с

...
За руския черен териер казват, че е силно куче с
Коментари Харесай

Хранене на черен руски териер

За съветския черен териер споделят, че е мощно куче с нежно сърце. То в действителност е едро животно с атлетично тяло от здрав, недодялан вид. Отличава го неговата солидна костно-скелетна конструкция и мощните му мускули. Тялото му хармонизира добре с огромната му глава. От цялата му фигура лъха активност и приказва за изключителна продуктивност.

Как се храни черен съветски териер?

Собственици на такова животно споделят, че съвсем постоянно съветският черен териер е гладен. Затова е малко пресилено да се споделя, че даже възрастното куче се храни единствено 2 пъти дневно, което би предотвратило приплъзване на стомаха, от което страдат постоянно огромните породи.

Необходимо е развъдчикът, от който ще се вземе съветското куче да посъветва новите стопани за неговото хранене. За благополучие породата не е претенциозна към храната. Малките кутрета се хранят както с натурални артикули с добавени минерални субстанции и витамини, по този начин и с фабрично приготвени храни. И в двата случая кучето ще пораства крепко и мощно. Основното нещо в режима на хранене на черния съветски териер е съчетаването с физическа интензивност, чист въздух и връзка с индивида.

За възрастните кучета от породата е потребна сухата кучешка храна от премиум клас със наличие на витамини и биотини за поддържане естественото положение на козината. Пораснало куче с тегло 65 кг изяжда към 400 грама суха храна дневно, а в допълнение може да му се даде извара или яйце.

При натурално хранене на черен съветски териер е добре да се заобикалят свинското и овнешкото месо, пилешкото също би трябвало да е лимитирано, а превес би трябвало да се даде на телешкото и говеждото, термично леко обработени. Рибата за кучето също е разрешена, само че единствено морската, сварена и обезкостена.

 Черен съветски териер

Тази порода обича плодовете за кучета, като обичани са им ябълките. Затова може да се дават освен като храна, само че и като лакомство за премия. Изварата, други млечни храни, зеленчуците, овесените ядки също могат да разнообразяват менюто на черния съветски териер.

Изключение са пикантните храни, сладкишите, пушени, пържени и обработени с подправки артикули, прекомерно студена или гореща храна.

Кучетата от тази порода обичат шкембе, то им е в категорията на супер храните и може да се сервира от време на време. Рагу може да им се дава също спорадично, с цел да може кокалите да почистят зъбите на кучето, то би трябвало да е леко сварено.

Непрекъснатият достъп до прясна и чиста вода е наложителен.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР