За руска атака срещу Драматичния театър в украинския град Мариупол,

...
За руска атака срещу Драматичния театър в украинския град Мариупол,
Коментари Харесай

Руските военнопрестъпници бомбардираха театъра в Мариупол, където се бяха скрили около 1200 цивилни, има жертви!

За съветска офанзива против Драматичния спектакъл в украинския град Мариупол, оповестиха от пресслужбата на Мариуполския градски съвет. Според зам.-кмета Серхий Орлов, там се крият сред 1000 и 1200 индивида. Към този миг не е прочут броя на жертвите, добави Орлов, представен от BBC. След бомбардировките е разрушена централната част на постройката, както и входа към бомбоубежището.

" Днес рашистките войски (аналогия с фашистките, бел. ред.) целеустремено и цинично унищожиха трагичния спектакъл в самия център на Мариупол. Самолет хвърли бомба върху постройката, където се бяха скрили стотици мирни мариуполци. Засега е невероятно да се исчисли мащаба на това извънредно и нечовешко деяние, защото не престават бомбардировките и в жилищните квартали на града ", - се споделя в известието на пресслужбата на Мариуполския градски съвет.

Мариупол е обграден от съветски сили, а към 300 000 са в капан без течаща вода, електричество или газ. Храната и медицинските доставки са на привършване, а Русия не е разрешила доставката на филантропична помощ, оповестява още английската медия. Градът е под непрекъснати съветски обстрели от началото на войната, а цели квартали са превърнати в пустота. Орлов също сподели, че Русия е нападнала ескорт от цивилни, който е тръгнал от Мариупол на път за Запорожие, като е ранил петима цивилни, в това число едно дете.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР