За рубриката ,,Тук и сега“ по NOVA пред камерата застана

...
За рубриката ,,Тук и сега“ по NOVA пред камерата застана
Коментари Харесай

Мария Гроздева за битката с рака: ,,Ако се бях забавила месец, щеше да се разпространи по цялото ми тяло“

За рубриката,,Тук и в този момент “ по NOVA пред камерата застана олимпийската шампионка Мария Гроздева, която описа забавни и вълнуващи неща за спортната си кариера, връзките със брачна половинка ѝ и връзката на сина ѝ Валери с актрисата Мария Бакалова.

,,Майка ми и татко ми ме записваха на типичен балет, на пиано, само че не ме влечеше. С брат ми започнахме да обикаляме, с изключение на квартала, и залите - плувния басейн, гимнастическите зали. Когато той беше в шести клас, а аз в четвърти, татко ми го заведе на стрелбището. Аз ходех да виждам, по-късно ме записаха и мен. В седми клас към този момент бях занаятчия на спорта. Девети клас влязох в Националния тим - започнаха тренировки, лагери в провинцията, надпревари, все по-добри резултати и медали “ , споделя Мария.
                             

За страстта от успеха тя споделя, че е все едно политаш, целият товар пада. Благодариш на Господ, чувстваш лекост, задоволеност.

Спортистката споделя и за това дали е било елементарно да постави завършек на спортната си кариера: ,,Преди две години беше елементарно, да, само че в случай че трябваше да взема решението преди Рио де Жанейро (2016г.), нямаше да го направя. На една доста мощна международна купа в Пекин взех първо място. Тогава си споделих, че няма отричане и ще се приготвям за Токио. След това пристигна COVID-19 и не съумях като че ли да се приготвя. Отидох въпреки всичко, това беше за мен седма Олимпиада. Постарах се да се показва добре, само че някак си не беше същото, бях излязла от форма “.

Олимпийската състезателка споделя, че към този момент не ѝ липса спортът и не желае да върви на стрелбището, тъй като желае да си почине.

Гроздева показа и за борбата ѝ с рака: ,,Взеха се ограничения в точния момент, отидох на обзор. Папилома вирусът не се демонстрира, чувстваш се здрав. Помогна ми незнанието от това какво би могло да стане, в случай че се бях забавила. Това го разбрах по-късно. Докторът сподели, че в случай че се бях забавила месец, щеше да се популяризира по цялото ми тяло. Профилактичните прегледи са доста значими. Българите нямаме тази просвета, само че би трябвало да стартираме. “
                             

,,Много пъти сме си говорили с мъжа ми какво щеше да бъде, в случай че не се бяхме срещнали. Няма нищо по-хубаво от това двама индивида, които се обичат и са семейство, да гледат в една посока. Ние по този начин сме привикнали, че в случай че се разделим даже за ден, си липсваме. Не е наложително да си приказваме непрестанно, даже когато си мълчим и си гледаме телевизия, ни е хубаво. Може би нямаше да реализира триумфите си без него. Един различен се вкарваме в релси, в кондиция. “, споделя тя. 

На въпрос дали вниманието върху сина ѝ Валери и връзката му с Мария Бакалова я тормози, тя отговори: ,,Не ме тормози, по-скоро Валери се тормози. Млада и хубава двойка, обичат се. Това е най-важното, щастливи са. Тя в този момент е в Канада и я чакаме да се върне. Те са си създали проект, тъй че да не си липсват прекомерно. “
                             

Мария Гроздева показа, че най-голямото знамение в живота ѝ, е прелестният метод, по който той протича – здравите деца, които са отгледали, фамилията, надпреварите. ,,Нека сме живи и здрави и да се радваме “ , добави тя.  
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР