За региона е много важно да има максимална свързаност и

...
За региона е много важно да има максимална свързаност и
Коментари Харесай

България влиза в стратегическо партньорство със Сърбия ВИДЕО

За района е доста значимо да има оптималната съгласуваност и да сме сигурни, че всички синергии сред двете ни страни сме съумели да ги отключим. Това съобщи в Сърбия министър председателят Кирил Петков

Газовата ни съгласуваност ще бъде голям приоритет. Гръцката връзка е доста значима за България, а посредством връзката със Сърбия ще имате опция да получавате полутечен газ и азерски газ, добави Петков. Има капацитет да създадем обединен пазар за търговия на газ, добави министър-председателят.

„ Трябва да обединим размерите на газ, с цел да можем да преговаряме за по-добри цени. Едно е България да желае да купува 3 милиарда куб.м. газ, Сърбия – 6 милиарда куб.м., Македония – 2 милиарда куб.м.. Друго е дружно да желаеме да купим едно общо количество, което да търгуваме на един диверсифициран пазар. Това ще ни даде по-добри условия, по-голяма диверсификация и надлежно по-добри цени “, счита Петков.

Премиерът Кирил Петков акцентира, че европейската интеграция на Сърбия е от голям приоритет за България.

Той съобщи, че Белград има в наше лице един подкрепящ сътрудник, който ще бъде доста градивен и помагащ при отварянето на нови преговорни глави от Сърбия.

" Сърбия е стратегически сътрудник. Започваме едно стратегическо партньорство “, акцентира Петков

Очаквайте детайлности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР