За редица сигнали за нарушения, свързани с изборния процес, съобщават

...
За редица сигнали за нарушения, свързани с изборния процес, съобщават
Коментари Харесай

Редица сигнали за нередности в изборния процес подаде ГЕРБ

За редица сигнали за нарушавания, свързани с изборния развой, оповестяват от централата на ГЕРБ. Сигналите са от разнообразни краища на България.
Гласуване с непознати персонални карти е било осъществено в две обитаеми места в община Руен, настояват от партията и прецизират, че са подали сигнал в Районната изборна комисия. Според жалбата в селата Зайчар и Добромир, ръководителите на секционните комисии са позволили гласоподаване с непознати персонални карти. Две лица са показали непознати документи за идентичност и са упражнили непозволено гласоподаване. Сигнал на място е подаден на представители на Министерство на вътрешните работи на място, който е споделил, че не може да вземе отношение по случая.
 Борисов: Можеше и по-спокойно да е на изборите, в случай че не беше инатът на президента Борисов: Можеше и по-спокойно да е на изборите, в случай че не беше инатът на президента
Можеше и по-спокойно да е на изборите, в случай че не беше инатът на президента. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при гласуването си за парла...
Неправомерна пропаганда с чаши за питиета се прави с руенското село Вресово, прибавят от ГЕРБ. Напитките се продавали в магазин против учебно заведение " Петър Берон ", в което е ситуирана секционна изборна комисия №006, а на чашите е изписан номера на бюлетина на една от участващите политически партии.
За четири нарушавания при започване на изборния ден алармира коалиция " ГЕРБ-СДС " Районната изборна комисия в 31 МИР Ямбол.
Един от сигналите до РИК е за лице с маска на партия пред секция 35 в ОУ " П.Р.Славейков " в Ямбол. В Изборния кодекс се не разрешава слагането на пропагандни материали на парии, обединения в изборните пространства, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на постройката, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването. Другата тъжба касае съществуването на пропагандни материали и билбордове партия на по-малко от 50 метра от изборните секции в ЕГ " В. Карагьозов " в Ямбол.
Пред още две изборни секции - секция 22, в център " Каритас " в комплекс " Златен рог " в Ямбол и секция 96, намираща се в Читалище " Пробуда " в Ямбол. Става въпрос за сложени билбордове с реклама на същата политическа партия като от предходните сигнали, на по-малко от 50 метра от секцията.
 Сигнал за неприятна организация с машинното гласоподаване в изборна секция в София Сигнал за неприятна организация с машинното гласоподаване в изборна секция в София
Сигнал за недобра организация при провеждането на машинното гласоподаване получи Actualno.com. Наша читателка ни разказа перипериите си при...
Областният избирателен щаб ГЕРБ в Кърджали стачкува против наложената от общината смяна в реда за предаване на изборните бумаги, съгласно която членовете на секционните изборни комисии ще бъдат задължени да предават протоколите от гласуването на 4 април в РИК, а кутиите и чувалите с бюлетините - в общината. На процедура това значи, че след привършване на вота хората от СИК ще бъдат превозени първо до общината, с цел да оставят урните, след това до РИК, с цел да предадат протоколите, а по-късно още веднъж до общината, с цел да върнат чувалите, изясняват от ГЕРБ. " Подобни маневри сред двете здания след тежък избирателен ден граничат с тормоз, ще подложат хората на физическо и психическо напрежение и ще провокират безпорядък, несъответстващ с упованията и на жителите, и на политическите централи, и на изборната администрация ", споделят от партията на Борисов. От щаба на партията са изпратили тъжба до РИК, ЦИК и управлението на локалната власт.
Нападение над офиса на ГЕРБ – Сандански е имало тази нощ, оповестяват от партията. С огромни камъни са счупени два от прозорците на фасадата. Единият камък е паднал тъкмо върху стола, на който стои човек от администрацията, което може да се одобри и като лична опасност към хората, които работят в помещението, прецизират от партията на Борисов. За случая е подаден сигнал до органите на реда, които са направили инспекция на място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР