За разреждане на кръвта по време на полет лекарите препоръчват

...
За разреждане на кръвта по време на полет лекарите препоръчват
Коментари Харесай

Защо е важно да пиете доматен сок в самолета

За разреждане на кръвта по време на полет лекарите предлагат да се пие доматен или портокалов сок. Това показва общопрактикуващият доктор, терапевт Лариса Алексеева.

„ В самолета би трябвало да пиете елементарна вода, както и доматен или портокалов сок. Това е за профилактика и за разреждане на кръвта. Доматеният сок е натурален антитромбоцитен сътрудник, който спомага за това. Доматеният сок е за тези, които страдат от диабет, а портокаловият - за тези, които нямат това заболяване. И тогава би трябвало да се разсеете с някои позитивни мисли “, акцентира Лариса Алексеева, представена от rambler.ru.

Лекарят не предлага да се яде преди полета, с цел да не се натоварва в допълнение тялото.

" Не е нужно да ядете преди полета, с цел да няма натоварване на тялото. Можете да вземете таблетка аспирин или антитромбоцитни медикаменти. Както и медикаментите ви, които постоянно пиете. И не бих посъветвал да пиете алкохол, тъй като могат да се появят всевъзможни непредвидени реакции на тялото към турбуленцията “, споделя лекарят.

Терапевтът също по този начин поучава хората с хронични болести преди дълги полети да ревизират дали съсирването на кръвта е в естествените, безвредни граници, както и равнищата на глюкоза.

„ Преди дълъг полет считам, че хората с хронични болести би трябвало да преминат през най-минималния набор от лабораторни проучвания “, счита Алексеева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР