За разлика от възрастните, бебетата не могат да се контролират

...
За разлика от възрастните, бебетата не могат да се контролират
Коментари Харесай

Най-добрите средства за борба с газовете и рефлукса

За разлика от възрастните, бебетата не могат да се управляват при изпускането на газове. Нещо повече, тези звуци, както да вземем за пример рева, нормално са знак, че бебето има потребност от нещо.

Храносмилането е комплициран развой, даже и при децата. Днес ще ви представим другите потребности при този развой и по какъв начин да помогнете на новороденото, в случай че то ви подсказва, че има някакъв коремен дискомфорт.

Откъде идва това цялото количество газове

Той идва от два източника: безвредни бактерии, които разграждат несмлени захари в дебелото черво, и усвояване на въздух по време на рев и хранене.

Някои кърмени бебета могат да отделят прекалено количество газове, когато майките им ядат газообразуващи зеленчуци, като броколи, карфиол, зеле, фасул и т. н. Храненето на бебетата с прекалено много плодови сокове също може да аргументи газове, както и отичане на корема, болки и диария.

Как да облекчите болките на бебето

Може да предотвратите появяването на газове, като нахраните детето, преди да е заплакало - сигнал, че е прекомерно гладно, с цел да чака повече. Когато го храните, действайте умерено, тъй като бързото хранене усилва приема на въздух. Ако не кърмите, а употребявате приспособено мляко, деликатно проверете отвора на биберона на шишето, с цел да сте сигурни, че не е прекомерно огромен или прекомерно дребен.

Но в случай че макар напъните бебето продължава да изпитва дискомфорт, повода може да са газове. Можете да помогнете на арестуваните газове да се раздвижат, като масажирате нежно коремчето му с придвижвания по посока на часовниковата стрелка, до момента в който лежи по тил. Или го дръжте крепко над ръката си в позиция с лице надолу. Ако и тези техники не дадат резултат, се консултирайте с педиатър.

Колко постоянно би трябвало да оригвате бебето

При множеството бебета оригването по средата на храненето и по-късно освобождават непотребния въздух. Опитайте се да оригвате бебето си по време на естествените паузи в храненето, да вземем за пример когато то забави темпото, откакто свърши първата гърда. Макар че някои деца би трябвало да се оригват по-често, доста родители вършат грешката да прекъсват храненето с ненужни опити за оригване. Това удължава времето за ястие, изнервя гладното бебе, което затова води до увеличение на погълнатото количество въздух. Това от своя страна може да аргументи неотложен дискомфорт, да накара бебето да се почувства решето, преди да е завършило храненето си.

Използвайте някои от обичайните способи за оригване в упоменатите естествени паузи. Ако не проработят и дребното не се оригне до няколко минути, възобновете храненето. Ако и тогава бебето към момента демонстрира признаци на дискомфорт, продължете с опитите за оригване.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР