За разлика от училището, където се ходи по задължение, допълнителното

...
За разлика от училището, където се ходи по задължение, допълнителното
Коментари Харесай

Индивидуалният подход на SmartyKids помага на децата да повярват в себе си

За разлика от учебното заведение, където се върви по обвързване, спомагателното обучение постоянно е непринуден избор.Важно изискване е детето да посещава даден курс, тъй като заниманието му е забавно и му доставя наслаждение.

То е от голяма важност както за децата с ползи и гении в съответната област, по този начин и за тези деца, които изпитват компликации при асимилиране на учебния материал в региона. На първо мястостава въпрос за увереността на децата.

„ Всяко дете се нуждае от място, където да може да реализира триумфи, да откри другарски кръг, където да бъде активенучастник в диалози с връстници и да излезе отвън тесните рамки на учебната рутина “, означават от водещата интернационална мрежа от детски просветителни центрове SmartyKids, която има над 60 просветителни центъра в цяла България.

Не са редки и случаите, когато избрана интензивност, обществен кръг или треньор/учител дават нужното ентусиазъм на децата. Това са менторите на децата – хората, които могат със своя образец и препоръки да накарат децата да желаят и реализират повече. Много такива учители има в учебната система, само че рядко те имат опцията и свободата да отделят нужното внимание към всяко дете, с цел да го вдъхновят. Тук самостоятелният метод към всяко дете в извънучилищна среда оказва помощ на децата да повярват в себе си и да се стремят към повече.

„ Заниманията в нашите детски просветителни центрове са ориентирани към развиване на умения и познания, които надалеч надвишават рамките на една учебна дисциплинираност. Програмите ни са създадени от интернационален екип експерти, в това число педагози, психолози и водещи в съответната област научни дейци, за хармонично интелектуално развиване на децата.

Ние не просто учим децата да считат бързо мислено в курсовете по ментална аритметика, а упражняваме тяхната централизация, памет и мислене. Не се ограничаваме до това да ги научим да четат бързо в курса ни по бързо четене, а да работят целеустремено и качествено с всевъзможен текст, да извличат главното от него, да го пресъздадат и най-важното – да намират наслаждение в занятие като четенето на книги.

В курса по Финансова просветеност разкриваме на децата основите на ръководството на финансови средства – умеене, което остава за цялостен живот “, описват за дейностите си от SmartyKids.

Разбира се, постоянно спомагателните занимания са просто нужни.

Това важи в случай че детето има усложнения с четенето, почерка, смятането, паметта, вниманието...В този случай е належащо профилирано в допълнение занятие. Важно е родителите да изберат формата, която подхожда самостоятелно на детето им и да се усети оптималното за детето движение. Ако учителят има метода да го заинтересува, в бъдеще уменията в съответната област могат да се подобрят доста.

Подходящо за възрастта натоварване и дневен режим са доста значими. Децата постоянно, без значение от всичко, би трябвало да имат време за разходка, отмора и безучастие.

Дали спомагателните занимания са подобаващи за деца в предучилищна възраст? Опитът на експертите от центровете на SmartyKids демонстрира, чето е належащо за малчуганите в предучилищна възраст. „ За тях е значимо да свикнат да работят в екип, да имат цели, да влагат усърдие.

Всички деца са разнообразни и тези, които в никакъв случай не са работили в група в множеството случаи не са привикнали с обстоятелството, че някой може да се оправи по-добре. Това е способността да възприемаме рецензия, способността да разбираме от първия, втория, третия път. Възможността да следим времето, когато всяка задача лишава 1-2 минути, а не час, както е постоянно в домашна конюнктура. Възможност за работа съгласно даден логаритъм от дейности. Възможността за бързо превключване “, изясняват от екипа на детските центрове.

Всичко това може да се развие единствено с целенасочена работа с група деца – присъствено или онлайн. Няма значение какво вършат децата в предучилищна възраст: изобразяване, фехтовка или ментална аритметика.

Всякакви групови действия оказват помощ за работата в клас, в конкурентна среда, с цел да бъде по-успешно детето и да не се опасява от рецензия.Задачата на родителите е да възпитат у детето обич към ученето, да му покажат разнообразните благоприятни условия, да му показват своите триумфи. И дано детето единствено да направи избора.

Допълнителните занимания предизвикват детето да демонстрира интерес към разнообразни действия. Да желае да учи още и нови неща. Да отделя време за преодоляване на нови умения и да образува черти на характера като отговорност, обмисляне, резистентност на стрес. Всичко това е допустимо когато детето се забавлява и се любува на тези действия.

Често срещано предизвикателство пред родителите е домашната работа, възлагана в учебно заведение. В SmartyKids това е извънредно значим детайл в образованието на децата. Нужни са не повече от 15 минути дневно вкъщи и децата, които извършват дилемите си, с течение на времето стават изцяло независими в това занятие, в това число във връзка с учебните си домашни.

За SmartyKids

SmartyKids е водеща интернационална мрежа от детски просветителни центрове, с 350 центъра в 11 страни по света. В България над 60 SmartyKids центъра работят с деца на възраст от 4 до 14 година, предлагайки занимания по:Ментална аритметика - за деца от 4 до 12 години, Бързо четене - за деца от 7 до 12 години, Финансова просветеност - за деца от 8 до 14 години и започващия напълно скоро Красив почерк, който е за деца от 7 до 12 години.

Методиките на SmartyKids включват водещи международни практики на преподаване и подходи за интелектуално развиване. Екипът от преподаватели се стреми да направи процеса на образование толкоз занимателен, че детето изцяло да се отдаде на играта, в същото време разгръщайки своя интелектуален капацитет.

Заниманията по ментална аритметика въздействат върху цялостното развиване на детето и не са тясно ориентирани единствено към математическите му умения.Ползите от проучването на ментална аритметика са:подобряване на концентрацията и паметта, развиване на аналитичното мислене на детето, увеличение скоростта на разбиране на информация, развиване на креативното мислене, автономия и убеденост.

Със SmartyKids Бързо Четене развиваме:любов към четенето, СУПЕРпамет, схващане на прочетеното, скорост на четене, просветеност, усещане и обработка на информация.

Със SmartyKids Финансова просветеност децата се учат да бъдат виновни към парите и финансите си, схващат по какъв начин работи стопанската система и банковата система, вземат независими финансови решения в детска възраст.

Повече информация за SmartyKids и центровете им в България може да намерите на следния линк:.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР