За разлика от Скопие, където правителството не използва преговорите с

...
За разлика от Скопие, където правителството не използва преговорите с
Коментари Харесай

Г-н Ковачевски, натиснете България! Яко я натиснете!

За разлика от Скопие, където държавното управление не употребява договарянията с България за " трупане на точки " във вътрешнополитически проект, в София е тъкмо противоположното - въпросът за Северна Македония се употребява за " ежедневна политическа приложимост ". Това сподели министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

Г-н Ковачевски, изцяло прав сте. Затова ви призоваваме - намесете се в нашата вътрешна политика, в случай че обичате. Решително се намесете, даже безогледно и свалете тематиката " Македония " от българския дневен ред.

Не се тормозете от дипломатическия етикет, съгласно който една страна не може да се меси във вътрешните работи на друга страна. Вие се намесете. Огромното болшинство от българите ще ви бъдем безпределно признателни.

Тази тематика ни трови повече от век, един куп нелепости сме създали и продължаваме да ги вършим. Тя дава политическа легитимност на най-уродливите български политици. По-голямата част от тях даже не са в Народното събрание, само че въпреки всичко не престават да са непоносимо леке в нашия политически пейзаж.

Как да се намесите ли? Много просто.

Първо - постарайте се да убедите вашия парламент да запише във вашата Конституция, че в Република Северна Македония има и българи. Според изказвания на българи, които са жители на вашата страна, това ще им подсигурява пълноправие, каквото те сега нямат.

Второ - назначете един-двама от тези 3500 души, които вашата лична страна преброи като българи, на някоя по-висока държавна работа. Разбира се, освен тъй като са българи. Подберете някой, който има нужната подготовка. Все един-двама ще се намерят.

Трето - свалете вие персонално някоя табела, на която написа, че българите са фашисти. И го направете обществено, пред всички медии.

Ако извършите тази вероломна интервенция в нашите вътрешни работи, то ние ви подсигуряваме, че освен няма да ви се сърдим, а ще ви обсипем с почести на най-високо равнище.

С сходна интервенция вие ще унищожавате тукашните офанзиви, мвро-та и възражданета. С един размах ще унищожите половината съветско въздействие в България, упражнявано от червени приятели, както и зеленочорапести президенти и някогашни служебни министър председатели.

Така ще влезете в българската история, паралелно до някои от нашите най-велики държавници, като Стефан Стамболов, да вземем за пример. Но не се тормозете, това че ще влезете в българската история не значи, че ще ви обявим за българин.

Противно на това, което се приказва във вашата страна, ние не подменяме идентичности. Просто имаме някои съображения по отношение на това да се подменя идентичността на вашите предшественици със задна дата.

След сходна интервенция в нашите вътрешни работи не просто няма да ви стопираме за Европейски Съюз. Шпалир ще ви организираме, до момента в който се придвижвате към първите си договаряния за влизане в съюза!. Ще получите овации и аплодисменти, каквито в личната си партия не сте получавали!

Докато влезете в Европейски Съюз ще би трябвало евентуално и други намеси в нашата вътрешна политика да осъществите. Посредством вашите учебници по история. Но въпреки всичко описаното нагоре би било доста положително начало.

Така че, господин Ковачевски, натиснете България, крепко я натиснете! По-яко от европейски служител и американски посланик! По тази тематика вие имате доста повече власт от тях. Възползвайте се от нея, ще бъде добре за всички.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР