За разлика от предложението ми за , този си е

...
За разлика от предложението ми за , този си е
Коментари Харесай

Шоколадов чийзкейк

За разлика от предлагането ми за, този си е класика. Кремът не разбивайте прекомерно дълго, с цел да не навлезе въздух, който да аргументи напукване на повърхността по време на печенето.

За блата:
180 гр. шоколадови биквити
1 пакетче масло (125 гр.)
3 с.л. лешници
1 с.л. какао
1 с.л. захар

За крема:
500 гр. Маскарпоне (или друго меко сирене)
250 гр. заквасена сметана
3 яйца
100 гр. млечен шоколад
100 гр. черен шоколад (над 60% какаово съдържание)
1 с.л. какао
½ ч.л. течна ванилова есенция
6 с.л. пудра захар
1 с.л. брашно

За глазурата:
6 с.л. захар
6 с.л. вода
3 с.л. какао
½ пакетче масло (60 гр.)


Бисквитите се надробяват на ситно и се размесват с мекото масло, смлените ядки, захарта и какаото. Намазваме всички страни на откопчаваща се тортена форма с масло. Сместа се разстила върху нея, като притискаме добре, с цел да се образува блат, който да не се троши при рязане. Оставяме в ледник до момента в който подготвяме крема.

Разтапяме шоколада на водна баня оставяме да се охлади. Разбиваме сиренето със захарта. Добавяме заквасената сметана, яйцата, ванилията и лъжица какао. Най-накрая прибавяме разтопения шоколад. Изливаме върху охладения блат.

Печем в загрята на 170 градуса фурна за към 50 минути. Поставя се на скара в средата на фурната. Чийзкейкът е подготвен, когато страните бухнат, а в средата остане клатещ се център. Моят чийзкейк се напука от горната страна, само че следите се заличават идеално с глазура и декорация. Отваряме вратата на фурната и изчакваме до момента в който чийзкейкът изстине изцяло, след което го слагаме в ледник за няколко часа. След това изваждаме от формата.

Приготвяме шоколадовата глазура като смесваме захарта, водата, какаото и маслото, бъркаме непрекъснато на котлона, до момента в който стартира да завира. Изчакваме да поизстине и заливаме чийзкейка. Оставяме да се доохлади в ледник.



Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР