За разлика от миналото лято, тази година ще си плащаме

...
За разлика от миналото лято, тази година ще си плащаме
Коментари Харесай

Тази година ще си плащаме и шезлонгите, и чадърите

За разлика от предишното лято, тази година ще си плащаме и за шезлонгите, и за чадърите, в случай че желаеме да ги употребяваме на плажа. 

От Асоциацията на концесионерите на морски плажове обявиха, че на множеството морски линии се чака цените на плажните такъми да бъдат тези, които са заложени в концесионните им контракти, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

„ Това, че сме защитили и сме спечелили дадената концесия с цена по контракт не значи, че ще сложим тавана. За моя плаж да вземем за пример по концесионен контракт цената ми е 10 лева за чадър и 10 лева на шезлонг, само че аз тази година ще поправям, по отношение на предната, и най-вероятно ще ги давам на 6 или 7 лв. ”, съобщи за БГНЕС Николай Димитров от Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

Миналото лято, поради пандемията, Министерството на туризма понижи концесионните такси и наемите с до 50%, съразмерно на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници. Сега обаче такава антиковид мярка не се планува.

Миналото лято в Слънчев бряг цените на чадърите и шезлонгите бяха понижени с 50%. Това лято обаче към момента се обмисля дали да се заложи цената, която е заложена по контракт.

„ В единия регион цената е 9 лв., в другите два региона цената е 10 лева за чадър и 10 лева за шезлонг. Всяка година нашият наем и нашата концесионна такса се индексира по отношение на инфлацията, а тази година оповестената досега е 15-16%. Не можем да си позволим да поддържаме ниски цени на плажните такъми ”, изясни концесионерът Николай Димитров.

Край на безплатните чадъри и шезлонги на бургаския плаж.

„ Към сегашния миг се приготвяме зоните да бъдат с платени плажни такъми. В момента не се планува опция да бъдат поправени, както предходната година, само че на бургаския плаж цените са едни от най-ниските- 1.20 лева е цената за чадър, толкоз е и за шезлонг ”, заяви за БГНЕС Симеон Цветков- представител на концесионера на Северен плаж в Бургас

Очертава се и сериозна рецесия със спасителите на плажа. Инструкторът към БЧК Васил Алексиев, който води към БЧК разяснява, че от всички, които приключват курса едвам 20% желаят да бъдат морски спасители. Останалите избират басейни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР