За разлика от другите криминални пазари, залавянията на нелегални горива

...
За разлика от другите криминални пазари, залавянията на нелегални горива
Коментари Харесай

Ето В Кои Престъпни Занаяти Се Трупат Най-Тлъсти Пачки В България!

За разлика от другите престъпни пазари, залавянията на незаконни горива са редки и касаят дребни количества. За 2017 година хванатите горива (предимно моторни горива) са в размер на 356 хиляди литра или под 0,01% от легалния пазар за годината, поясняват от центъра.

Също по този начин се следи трайна наклонност на растеж при разпространяването и използването на канабис, който е най-популярното психоактивно вещество в страната.
Почти 7% от популацията на възраст 15-64 години и към 16-17% от тези на възраст 15-34 години са употребявали марихуана най-малко един път през последните 12 месеца.

Според отчета годишният оборот на пазара на марихуана за 2016 година е към 284 млн. лева, до момента в който през 2012 година е бил не повече от 185 млн. лева

Ръст се регистрира и при потреблението на секс услуги в страната. Увеличението - от 2.9% през 2013 година до 6.9% консуматори през 2017 година, пишат от центъра, като допълват, че за миналата година общият оборот от тази активност възлиза на почти 257 млн. лева

Все по-бързият и елементарен достъп до интернет основани услуги, има директно отражение и върху пазара на секс услуги в България съгласно анализаторите. Преди всичко онлайн рекламата дава опция за по-евтино привличане на клиенти, защото понижава конкурентното преимущество за достъп до открити и доходни локации. Това събитие, изключително в София и чужбина, способства дейно за последователното раздробяване на съществуващото картелиране на пазара на полови услуги от проведената престъпност и увеличението на каузи на самостоятелните сводници и секс работнички.

Според отчета на Центъра за проучване на демокрацията пазарът на телефонните измами също нанася тежки обществени вреди, въпреки и делът му да е дребен на фона на проведената престъпност в страната. В рамките на 2017 година пазарът на ало-измами е бил в размер от 5 до 7 милиона лв..

Корупцията и изпирането на приходи от незаконна активност затвърждават своята роля на пресечни точки на всички незаконни действия, излиза наяве от отчета.

" Организираната престъпност в България продължава да употребява корупцията като инструмент за улеснение на незаконната активност и за отбягване на наказателното правораздаване, като изключително наранени са структурите на правоприлагащите институции, правосъдната система и държавната администрация на локално равнище. Въпреки спада в общия размер на незаконните приходи в престъпните пазари, те не престават да съставляват опасност за легалната стопанска система. По-голямата част от незаконните мрежи в България управляват легални бизнес структури, което улеснява изпирането на пари. Поради това, степента на навлизане на проведената престъпност в легалната стопанска система е доста по-голяма от нивото, следено в Западна Европа ", установяват още от Центъра за проучване на демокрацията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР