За ранена бременна жена, която се появила мистериозно в пазарджишкото

...
За ранена бременна жена, която се появила мистериозно в пазарджишкото
Коментари Харесай

Окървавена литовка се появи мистериозно в Калугерово, вероятно е жертва на трафик на хора |

За ранена бременна жена, която се появила мистериозно в пазарджишкото село Калугерово преди 14 дни, ни алармира ръководителят на Фондация " Арт Ангел " Илиян Кузманов. 

Пред OFFNews той описа, че я срещнал в селото на 4 ноември. " Беше с окървавени ръце, с рани, без телефон и пари. Казва се Мария, на 37 години е и е бременна ", споделя Кузманов. Тя е разказала, че има само персонални документи, като всичко друго й е взето в Сърбия. Мария приказва съвършено британски и съветски, като по народност е литовка. 

По думите на ръководителя на " Арт Ангел ", преди да бъде открита, дамата спала в гората, на пейки на стадиона и в манастира. " Не желае да приказва с мъже, а стане ли дума за камиони и тираджии, става нападателна и стопира да приказва ", добави Илиян Кузманов. В неделя с Мария е приказвал психолог, съгласно който тя няма психологични проблеми, само че е изживяла мощен стрес. 

Бременната жена разказала, че е пристигнала от автомагистрала " Тракия ", само че преди този момент е била в Сърбия, където са й взели всичко. Опитвала се да стигне до Турция, само че в този момент не желае да отиде там, като не изяснява за какво. 

" До Калугерово има ханче, където стопират камионите, допускам, че там е станало нещо ", добави Кузманов. По думите му има неофициална информация, че тя е била жертва на трафик на хора: Ако там е станало нещо, несъмнено са я изхвърлили, допуска той. 

Ден откакто я видял в селото, алармирал на полицията. Той изясни, че чиновници на реда са се отзовали, като с тях е бил единствено преводач, не е имало експерт или психолог. " Те по-скоро се интересуваха от това да не е търсена дамата ", изясни ръководителят на " Арт Ангел ". Кузманов се е свързал и с локална организация за помощ на дами с деца, само че оттова са отказали да оказват помощ, тъй като тя не попада в обществените условия. 

С персонални средства той купува топли облекла и обувки на Мария, дава й телефон с интернет и минути, както и 250 лева Психологът, който е приказвал с нея, също е обезпечен от него: " Средствата на фондацията не са от дарения. Имам бизнес в Лондон и с парите, изкарани там, влагам в " Арт Ангел. Опитвам се да направя обществен бизнес, който да обхване повече хора ". 

В момента Мария живее в стая в туристическата организация на селото. " В стаята има легло, климатик и хигиеничен възел. Хората от Калугерово също оказват помощ ", споделя още той. 

" В момента осъществяваме план взаимно с Министерството на правораздаването и " Фондация Анимус ", като част от него ще се опита да реши проблемите на тъкмо подобен вид дами, откакто са минали през Кризисен Център и макар че институциите към този момент не могат да им подадат ръка, те очевидно имат потребност от помощ ", описа пред OFFNews Кузманов. Председателят на фондацията добави, че в този момент се пробват да се свържат с консулския отдел, само че казусът е, че Мария дава документите си единствено на полицията, по тази причина и точно Министерство на вътрешните работи би трябвало да направи връзка с консулството. 

" Те би трябвало да създадат припознаване и в случай че има близки, да се свържем с тях ", добавя още Кузманов. 

Сега Мария се нуждае от заслон и от специфични грижи, тъй като не е ясно какъв брой време ще може да остане в тази стая. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР