За радост на любителите на , илюстраторът Джон Хоу идва

...
За радост на любителите на , илюстраторът Джон Хоу идва
Коментари Харесай

Илюстраторът на "Властелинът на пръстените" и "Хобит" Джон Хоу идва в България през юли

За наслада на феновете на, илюстраторът Джон Хоу идва в България за фестивала " Анивенчър Комик Кон ", който ще се организира на 8 и 9 юли в София.

Хоу водещ художник на концепциите за трилогиите на Питър Джаксън - " Властелинът на пръстените " и " Хобит ". Той работи и по едноименния сериал на " Амазон ", както и по редица други продукции като " Хрониките на Нарния: Лъвът, вещицата и дрешникът ", " Г.Д.В. ", " Батман против Супермен: Зората на справедливостта ", идния пълнометражен анимационен " Войната на рохиримите " и доста други. Джон идва за специфична презентация със заглавие Imagining Middle-Earth: from The Hobbit to the Rings of Power и среща с почитатели.

 Джон Хоу
© Lucas Vuitel

Джон Хоу

Стилът на Джон Хоу е различим по целия свят, като независимите му изложения му се радват на триумф в Съединени американски щати, Европа, Китай и Япония, а неговите детски и илюстровани книги са оповестени на над 30 езика. Илюстрираната от него настолна игра " Властелинът на пръстените " (Sophisticated Games, 1999) е продадена в съвсем един милион копия по целия свят. Той проектира и колекционерски фигурки по лиценз на Middle-earth Enterprises, като първата от тях, лимитирана в 300 екземпляра, е разпродадена за по-малко от секунда при стартирането ѝ на пазара. Джон Хоу стои и в основата на мултимедиен център за технологии на бъдещето в швейцарския град Ньошател, където живее.

" Анивенчър Комик Кон " готви специфична изненада и, която владее няколко генерации към този момент половин век. Колекцията, озаглавена " Имало едно време " дава опция за един нов взор към магията на киното с помощта на Yavin Group, и показва това, което бихте желали да видите " преди доста, доста години, в една далечна вселена ". Повече от 30 експоната, събрани на едно място, ще разрешат да се пренесем най-малко за момент в от компанията ILM ( " Индъстриъл Лайт енд Меджик " ). Falcon Millennium - транспортният транспортен съд на Хан Соло, X-Wing - звездният изтребител на Люк Скайуокър, или Star Destroyer на мрачния Дарт Вейдър са единствено няколко от моделите, ръчно направени от майстори в Полша. Ще имаме опция да забележим онлайн совалката на Кайло Рен или яхтата на Драйден Вос и да се надигнем лице в лице с безконечния Йода, търговеца Вато, бойния дроид B1 или астромеханика R5-D4.

 Повече от 30 експоната от
© " Анивенчър Комик Кон "

Повече от 30 експоната от " Междузведни войни ", събрани на едно място, ще могат да бъдат прегледани по време на " Анивенчър Комик Кон "

За феновете на известната просвета и проучването на всевъзможни забавни тематики пък " Анивенчър Комик Кон " и сътрудниците от Ratio приготвят презентация на доктор Максимилиян Гюнтер от Европейската галактическа организация (ESA). Той и неговия екип работят с разнообразни галактически задачи и телескопи, ситуирани от южноамериканските пустини до Антарктика. Заедно с химици и биолози, те учат най-горещите астробиологични въпроси - произхода и съществуването на живот оттатък Земята. От 2018 до 2021 година Максимилиян е бил теоретичен помощник в Масачузетския софтуерен институт (MIT). Завършва докторската си дисертация върху екзопланети в Университета в Кеймбридж. За нея работи с Нобеловия лауреат проф. Дидие Кело, един от учените, които откриват първата екзопланета през 1995 година Лекцията му е озаглавена Temperamental teenage stars creating and destroying alien life.

Към фестивала ще се причислят още Слави Панайотов, по-известен като Слави от The Clashers, както и Християна и Ивайло от " Айде БГ ". Сред оповестените към този момент посетители са още актьорите Том Влашиха и Кристоф Ламбер.

 Кристоф Ламбер идва в България през юли за Кристоф Ламбер идва в България през юли за " Анивенчър Комик Кон "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР