За проверката на бизнесмена Иво Прокопиев няма нищо чрезвичайно, тя

...
За проверката на бизнесмена Иво Прокопиев няма нищо чрезвичайно, тя
Коментари Харесай

Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев за проверката на Иво Прокопиев: Има теч на информация

За инспекцията на предприемача Иво Прокопиев няма нищо чрезвичайно, тя е поради повдигнато обвиняване. Законът ни задължава в тази обстановка да правим инспекция. Нямаме право на преценка, когато е повдигнато обвиняване по текстове от Наказателен кодекс ние сме задължени да създадем инспекция. Това сподели пред Българска национална телевизия Пламен Георгиев, ръководител на Комсия за лишаване на нелегално добито имущество във връзка искане за запор на имущество на Прокопиев, брачната половинка му и следени от него сдружения за близо 200 милиона лв..

Относно „Каолин“ и EVN той изясни, че в България работи т.нар „гражданска конфискация“, а точно по думите му, това е необяснимо благосъстояние. „За нас няма значение какво е обвиняването, то е мотивът за започване инспекция.“, сподели още Пламен Георгиев. „Философията на е да проверим източника на имуществото дали е легален, или не.“

„Установихме преди 5 години продажба на сдружението „Каолин“ и би трябвало да проверим приватзацията на това имущество, източникът на тези легален ли е или не. Няма по какъв начин да признаем този приход за легален и оттова тези 150 млн. от юридическо лице са противозаконни. Очевидно има теч на информация. Г-н Прокопиев заяви, че е знаел от самото начало какво се случва. Информирали сме Държавна Агенция „Национална сигуност“ за това от къде изтича класифицирана информация“, посочи Георгиев.

Георгиев добави, че са открили, че има несъответсвия повече от 14 млн лева, настрана, както и доста нарушавания при продажбната на „Каолин“, която не му се признава като приход на юридическо лице. Установихме фрапиращи нарушавания. Според него другата страна е говорила с общи изречения и прилагателни.
Според Георгиев, не е правилно изказванието на Прокопиев, че има присъда и че е запорилали сдружението Икономедия. По думите му единствено 7.5% са запорирани от Икономедия и няма никаква заплаха за бизнеса му.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР