За промени в актуализацията на бюджета настояват от ИТН и

...
За промени в актуализацията на бюджета настояват от ИТН и
Коментари Харесай

Зайкова: Идва инфлация и то сериозна. Всички цени ще се вдигнат

 За промени в актуализацията на бюджета упорстват от Има Такъв Народ и " Българска социалистическа партия за България ". Пред публицисти в Народното събрание тематиката разясниха финансистът и народен представител от " ИТН " Мика Зайкова и националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов.

Борбата е за пустите пари - кой да води бащина тайфа, разяснява Мика Зайкова във връзка на дебата за актуализация на държавния бюджет.

Мика Зайкова уточни, че още на пленарното съвещание в сряда - първото постоянно за седмицата, Народното събрание ще сътвори Комисията по бюджет и финанси, която да се захване с предлаганите промени. Според нея са нужни още малко пари и за пенсиите, тъй като това, което предлага държавното управление, намалявало с 10 лв. 50-те лв. добавки, давани от държавното управление на, което по думите й, е парадокс.

" Ние сме бедна страна, само че ще се постараем. Пенсиите би трябвало да се актуализират ", уточни депутатът.

Мика Зайкова акцентира още, че би трябвало да се намерения за повдигането на пенсията за напреднала възраст, както и нарастване с 10-20 на 100 на средствата в помощ на хората с увреждания.

Според Зайкова претекстовете за актуализация на бюджета са правилни, само че към този момент са остарели. " Ние имаме най-скъпия ток в Европейски Съюз. Това значи инфлация и то сериозна. Всички цени ще се вдигнат, тъй като в основата е електрическата енергия ", разяснява Зайкова бързо изменящата се конюнктура.

Мика Зайкова настоя, че не би трябвало да има избори " 2 в 1 " наесен, защото по думите й това можело да отвори опцията за операции с хартиените бюлетини.

Филип Попов от " Българска социалистическа партия за България " съобщи, че през вчерашния ден по време на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев е станало ясно, че по-голямата част и даже всички парламентарно показани партии не възприемат този бюджет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР