За пролетния празник - бисквити с пролетни мотиви Споменахме ли,

...
За пролетния празник - бисквити с пролетни мотиви Споменахме ли,
Коментари Харесай

Бисквити великденски пеперуди

За пролетния празник - бисквити с пролетни претекстове Споменахме ли, че са страхотни?

Необходими Продукти

● брашно - 300 г
● царевично нишесте - 2 с.л.
● масло - 150 г
● яйца - 1 бр
● захар - 1 ч.ч.
● бакпулвер - 1 ч.л.
● сол - 1 щипка
● ванилия - 1 пакетче
● шоколад - 40 г за готвене

за декорация


● шоколадови капки

Начин на подготвяне

От посочените артикули замесете тесто, като преди този момент маслото би трябвало да е престояло на стайна температура и да бъде меко. Отделете от тестото 1/3 част. В тази отделена част прибавете разтопения на водна баня 40 грама шоколад за готвене, откакто се е поохладил леко.

Увийте всяко топче тесто в стреч фолио и ги приберете в хладилника за към час. Извадете топчетата от хладилника и разточете всяко поотделно на правоъгълни кори с дебелина 3 мм.

Тясната страна на правоъгълника е добре да е към 15 см, а дългата страна е без значение. Разточват се върху стреч фолио. Добре е да се получат двете кори с идентична величина, макар че кафявата се получава по-тънка.

Много деликатно, с цел да не се пречупи, кафявата кора се трансферира върху светлата. Завийте на руло, помагайки си с фолиото. Не завивайте рулото до края, а оставете малко свободна част - единствено 5 мм леко да стърчи.

Срежете рулото на две през средата. Получените 2 бр. рула долепете едно до друго, откъм стърчащия им край, тъй че той да сочи нагоре. Увийте отново във фолио и още веднъж приберете в хладилника да стегне за 20-на минути.

Как да оформим бисквитените пеперуди:

От двойното рулце нарежете бисквити с широчина 5-6 мм. Странично срежете крилата леко по 5-6 мм с острието на нож.

След това притиснете с показалците на двете си ръце от двете страни към средата. По този метод ще се оформят по две двойки крилца. Подредете пеперудите върху хартия за печене в тавата. По крилцата сложете шоколадови капки.

Изпечете бисквитите на 180 градуса с вентилатор за към 15 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР