За Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) има само два варианта, коментира

...
За Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) има само два варианта, коментира
Коментари Харесай

Атанасова отговори на Петков: За ПП-ДБ има само два варианта

За „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) има единствено два разновидността, разяснява пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след среща с " Възраждане ".

Тя отговори „ с огледална оферта “ на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, който по-рано каза, че с първия мандат за сформиране на държавно управление пред ГЕРБ сега има три избора и те са доста ясни.

Атанасова уточни, че първият вид за ПП-ДБ е да поддържат програмата на ГЕРБ-СДС „ България след рецесията – проект за възобновяване “ с първия вероятен мандат, тъй като те нямат алтернатива да си избират каквото и да е.

„ Възраждане “ им отхвърлиха, " ИТН " им отхвърлиха, Движение за права и свободи им отхвърлиха, Българска социалистическа партия сякаш към момента не са споделили изрично дали биха подкрепили мандат на Политическа партия, изброи тя.

" Движение за права и свободи в четвъртък заявиха, че повече няма да водят диалози с тях, тъй като са ги пренебрегнали, в случай че цитирам точно ", добави Атанасова.

" От нас не желаят присъединяване на споделена отговорност, желаят единствено да ги направляваме законодателно ", разяснява още ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. " И вторият им вид е избори ", добави тя.

" Е, кой има повече благоприятни условия ", разяснява в умозаключение Атанасова.

Попитана дали ще има втори кръг диалози с политическите сили в Народното събрание, ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС сподели, че е неотложно да слагат към този момент на масата разискването въобще на въпроса за възможна структура.

" Можем да поканим всички още веднъж, за следващ път да споделим отговорността ", добави тя.

" Това, че ние сме първи, неведнъж сме казвали, е по волята на българските жители, само че българските жители са натоварили с отговорност и останалите политически партии ", разяснява Атанасова.

" Ако някой надменно не разчита вота на българите, че никой не може да бъде самодостатъчен, че никой не е претрупан с мандат от 121 гласа, с цел да ръководи, то съгласно мен бърка ", съобщи тя.

Относно срещата с " Възраждане " Десислава Атанасова разяснява, че с тях имат непреодолими разлики по някои тематики и са наясно по кои въпроси могат да водят диалози за поддръжка. " Например за политиката, обвързвана с промяна в правосъдната система, съвсем нямаме разлики, че такава промяна би трябвало да има, въпросът е в този момент да изясним ограниченията, с цел да реализираме задачата ", уточни тя. 

" Това, от което бяхме шокирани в този диалог, е, че сътрудниците от " Възраждане " ни обясниха какво им е предлагано, когато държавното управление падна поради избор на съмнение ", разяснява Атанасова.

На въпрос какво им е предлагано, тя отговори: " Какво ли не ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР