За продажба е обявена поредната част от хотелската империя на

...
За продажба е обявена поредната част от хотелската империя на
Коментари Харесай

Разпродават хотелската империя на Цветан Василев

 За продажба е оповестена следващата част от хотелската империя на скандалния банкер Цветан Василев, сподели инспекция на " България Днес ". На проведения през днешния ден търг в София са извадени парцели на сдружението " Хелт енд Уелнес " с начална цена 4.4 млн. лв.. Дружеството има терени и хотели в най-хубавите туристически дестинации на България.

След бягството на мустакатия банкер стана ясно, че стотиците милиони вложения на компанията са направени с пари от КТБ. Средствата са усвоени посредством заеми към кухи компании, благосъстоятелност на подставени лица, оповестиха синдиците на банката. Самият Цветан Василев има 5 % от акциите, а останалите са благосъстоятелност на близки до него сдружения.

След затварянето на източената банка небрежно спихна и империята, основана към мустакатия аферист. Така " Хелт енд Уелнес " спря да си обслужва заемите и разумно бе оповестена във банкрут с решение на Софийски градски съд.

Назначеният синдик от своя страна стартира ликвидация на имуществото, с цел да се разплати с кредиторите. Последният за момента търг би трябвало да се организира през днешния ден в София. На тезгяха е изваден част от баровския комплекс " Сана Парк Ризорт " в курорта Св. св. Константин и Елена.

По време на строителството самият Цветан Василев не криеше, че е вложител в затворения комплекс, планиран от австрийски архитекти. Надзор върху строителните работи и обзавеждането упражняваше персонално щерка му Радосвета. Още при откриването на " Сана Парк Ризорт " стана ясно, че там жилища имат куп предприемачи и политици, които са броили по 2-3 хиляди евро за квадрат.

Наред с жилищата в комплекса са построени свръхмодерен спа-център, закрити спортни площадки, външен басейн с ресторант и голям парк, заобикалящ четирите баровски здания.

Част от жилищата в комплекса дружно със спа-центъра, ресторанта и спортния комплекс остават благосъстоятелност на " Хелт енд Уелнес ". Точните им размери и местонахождение в комплекса са детайлно разказани в обявата за продажба от синдика. От книжата излиза наяве, че парцелите са оценени на 4 416 043,20 лв.. Дали и какъв брой са искащите да наддават ще стане ясно през днешния ден в 11.30 часа.

Две седмици по-късно е плануван различен търг, обвързван с КТБ. На тезгяха е извадена триетажна постройка в центъра на София. Неин притежател е " Технологичен център - Институт по микроелектроника " (ТЦ-ИМЕ). До банкрута на КТБ сдружението бе благосъстоятелност на Цветан Василев и бе една от основните брънки в схемата му за източване на трезора.

Финансисти напомнят, че това надалеч не е първият търг за елементи от хотелската империя на Цветан Василев.

Преди време на тезгяха бе изваден и четиризвездният хотел " Белмонт " в курорта Пампорово. Негов притежател е компания " Сана Спейс Хотел Хисаря ", която също е от обръча към КТБ.

След банкрута на трезора се обясни, че парите за градежа на хотела са от заеми за над 52 млн. евро. Впечатляващите суми са отпускани на кухи компании, притежавани по документи от портиера Васил Дойчев. Целта на врътката е замитане на следите от страна на Цветан Василев, оповестиха преди време синдиците на банката.

След рухването на трезора Цветан Василев мигновено направи опит да си резервира контрола над компания " Спейс Хотел Хисаря ". Така посредством серия финансови врътки се оказа, че компанията притежател на хотелите дължи милиони заеми на други близки до него сдружения. Наглата скица става мотив синдиците да подадат сигнал и до основния прокурор Сотир Цацаров. В последна сметка номерът не минава и след серия каузи акциите на компанията - притежател на хотелите, са запорирани и стартира разпродажбата им поради задълженията към КТБ.

Апартамент от впечатляващите 360 кв. м в разпродавания комплекс " Сана Парк Ризорт " до банкрута на КТБ притежаваше и дъщерята на Цветан Василев. Докато страната се накани да й повдигне обвиняване и запорира имуществото й, Радосвета Василева съумява да трансферира жилището на близки хора по занижени цени. Макар апартаментът да коства над 1 млн. лв., той е изтъргуван за едвам 190 бона. По същата скица Радосвета си избавя и различен голям апартамент в Царево в баровски комплекс, вдигнат с пари от КТБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР