За проблеми при закупуването на хартиени билети от машина в

...
За проблеми при закупуването на хартиени билети от машина в
Коментари Харесай

Проблеми в автобусите в първия ден с по-скъпи хартиени билети във Варна

За проблеми при закупуването на хартиени билети от машина в първия ден от влизането в действие на по-високите им цени сигнализира четец на Moreto.net.

Конкретният случай е от рейс 118, само че сигнали за проблеми с машините има и по други линии на градския превоз във Варна.

" Има механически проблеми през днешния ден, само че вършим всичко допустимо да ги отстраним ", съобщи за Moreto.net шефът на общинското дружество ТАСРУД Милко Лалев.
Проблемите се следят основно по най-натоварените линии на градския превоз, добави той.

Техническите екипи, които поддържат машините, са ситуирани на обръщачите на рейсовете от 06.00 до 22.00 ч. и при нужда имат опция да реагират бързо, защото разполагат с транспортни средства.

По думите му няма по какъв начин по време на курс да има механик в транспортното средство, който да в профил казуса по време на придвижване.

Той моли при зародил проблем пасажерите да подават сигнали на посочения на машините телефон или да оповестят на инспектор в рейса, който също може да реализира връзка с екипите.

Той изясни, че евентуалната причина за проявлението на упоменатото нагоре известие е, че машината е със напълнен резервоар за монети, който би трябвало бъде освободен от техниците.

Относно мобилното приложение Лалев съобщи, че самият той го употребява и че не е имал проблем със закупуването на билет през днешния ден. Вероятно потребителят не е съумял да вкара вярно данните от картата си, добави той.

" Подозирам, че ще има протест против машините. Хората към момента не могат да осъзнаят смяната ", сподели шефът на общинското дружество.
Най-сериозният проблем пред ТАСРУД са деянията на вандализъм , най-вече от малолетни лица, посочи Лалев и добави, че отстраняването на следствията от вандалските прояви лишава човешки запас и финансови средства, които могат да бъдат вложени в други действия.

Той акцентира, че Варна е единственият град с работеща автоматизирана система и жителите би трябвало да регистрират този факт.

По мотив мненията, че повишаването на хартиените билети е за нарастване на приходите, той разяснява, че в действителност концепцията е да бъдат минимизирани разноските, които се вършат за обезценка на машините, хартия за тях и други

По думите му се следва практиката на други европейски страни за прекосяването от остарял към нов вид документи за пътешестване и опитът им демонстрира, че разноските падат.

Припомняме, че от през днешния ден, 12 май, цената на хартиения билет за пътешестване с всеобщия градски превоз във Варна, закупен от машина за на билети, към този момент коства на 1,60 лева за 60 минути времепътуване и 2,40 лева за 90 минути времепътуване. Отпада разновидността за билет за 120 минути.

Всички останали цени остават непроменени.

От ТАСРУД предлагат на жителите и гостите на Варнат да си купуват абонаментни и предплатени карти, както и да употребяват мобилното приложение .

Купуването на книжен билет от машините за продажба на билети се предлага да се употребява единствено при липса на закупена карта и при инцидентни пътувания .

Без смяна е цената на целодневен билет – 4,00 лева Тези типове билети ще се закупуват от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/тролейбус или от водач на съответното транспортно средство.

Остават непроменени цените на електронните билети, закупени от мобилно приложение на Община Варна за покупка на билети за градски превоз - TicketVarna .

Цените на билетите при закупуването им посредством мобилното приложение са 60 минути - 1,00 лева, 90 минути-1,50 лева и целодневен – 4,00 лева .

Цената на електронната предплатена карта за пътешестване също остава непроменена . Предплатената карта се купува от машини за продажба на билети на спирка и се презарежда в машини на спирка и в транспортно средство.

Цената е 10,00 лева при което се получават 11 часа времепътуване . При потреблението на тази карта е належащо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лева, 1,50 лева и 4,00 лева според от времепътуването, което е определено.

Цената на свободните абонаментни карти също не е изменена . Абонаментните карти се закупуват от пунктовете на „ Градски превоз “ ЕАД.

В град Варна цената на билета за пътешестване не е променяна от 2008 година Новите цени са утвърдени на последната сесия на Общинския съвет, като повода е бързо изменящата се икономическа обстановка, повишението цената на горивата и енергоресурсите - в международен мащаб и на локално равнище, пониженият пътникопоток, както и други фактори, които оказват отражение върху разноските при осъществяването на услугите по публичен транспорт на пасажери.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР