За приемственост между служебното и редовното правителство се обяви днес

...
За приемственост между служебното и редовното правителство се обяви днес
Коментари Харесай

Денков: Ако искате приемственост, защо сте освободили всички зам.-министри?

За последователност сред служебното и постоянното държавно управление се разгласи през днешния ден при формалната гала по предаването на властта служебният министър-председател Гълъб Донев. Той повтори тезата си - че са заварили " страна на пауза ", а в този момент всички институции работели.

" Убеден съм, още повече от това, което прозвуча от трибуната на Народното събрание, че постоянното държавно управление ще продължи с последователност по главните цели, които беше заложило службеното държавно управление. "

След него новият министър председател на България Николай Денков уточни:

" Не разбрах какъв е смисълът на този акт - да бъдат освободени всички зам.-министри, с едно изключение или две. Това създава проблеми на Министерския съвет и работата му и не оказва помощ да сътвори последователност. Нека погледнем и делата, освен думите, и през идващите дни да създадем всичко, което оказва помощ на плавния преход ", означи той.

И помоли служебните министри да създадат среща с новите постоянни, да им предадат информация какво става в министерството. Пред Българска национална телевизия Денков даже използва думата " бойкот " във връзка тези дейности на служебния кабинет.

Очаквано, Гълъб Донев съобщи, че няма да се хвали с достиженията на
служебния кабинет. А след това продължи тъкмо с изреждане на достиженията си:

" Ние скъсахме със зависимостта на доставките на природен газ и свежо нуклеарно гориво от Русия ", съобщи той.

И добави към това стартирането на компания сред България и Гърция за нефтопровода " Бургас-Александруполис ", уреждането на прекосяването на Азербайджанския газ към Европа, растежа в туризма и приходите от него и други А за край прикани идващия Министерски съвет да не стопира отворените порти в постройката на Министерски съвет.

" За пръв път жителите имаха опция да влязат в постройката на Министерския съвет, да се допрян до всяко едно парченце от постройката. Моля, не спирайте тази самодейност ", съобщи той на финала.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg