За причините за повишената температура знаят почти всички, както и

...
За причините за повишената температура знаят почти всички, както и
Коментари Харесай

Какво да правим, ако температурата ни е 35,5 градуса

За аргументите за нарасналата температура знаят съвсем всички, както и не са загадка и методите за премахване на този признак. А на ниската температура нормално не се обръща особено внимание, макар че тя постоянно е сигнал за заболяване. 

Нормалната телесна температура се равнява на 36,6 градуса по Целзий, като температурата от 35,5 градуса и по-надолу се счита за ниска. 

Причини за намаление на телесната температура 

Най-очевидната причина за намаляване на температурата е хипотермията. Това е случай, в който е задоволително да се трансформират изискванията, в които се намира човек, с цел да се реши казусът. Опасна е единствено продължителната хипотермия, която може да докара до необратими последствия за организма. 

Много постоянно ниската температура демонстрира сериозна изтощеност или стрес. Такива промени в нормалния метод на живот непроменяемо се отразяват на организма. Ако стресът и преумората са задоволително мощни или не престават задоволително дълго, следствията за организма са неизбежни. 

Тук най-успешна ще бъде рекомендацията за спокоен, задоволително дълъг и постоянен сън, разнородни техники за облекчение на напрежението - от дихателни извършения до медикаменти с лек седативен резултат (например майчин лист или валериана). 

Ако признаците не престават, е нужен медицински съвет. Възможно е да има по-сериозни аргументи за намаляване на телесната температура под допустимия предел. 

Такива аргументи са:

- изостряне на хронични заболявания; 

- дисфункция на щитовидната жлеза; 

- заболяване на надбъбречните жлези. 

Понякога провокация за ниска температура може да бъде бременността. Не забравяйте обаче, че температура от 35 градуса може да докара до загуба на схващане. В такава обстановка е належащо незабавно да се консултирате с доктор. 

Друга причина е обострянето на хронични болести. Всяко хронично заболяване оказва негативно влияние върху работата на организма като цяло и в интервала на обостряне може да докара до стрес на организма. 

Оптималното решение на казуса в този случай е бдителното отношение към здравето и спазването на предписанията на лекуващия доктор, което ще сведе до най-малко самата опция за обостряне. Ако не е допустимо да се избегне обострянето, е значимо да се свържете навреме със експерт, като наложително го информирате за всички налични признаци, в това число и за ниската температура. 

Продължителното занемаряване на отклоненията в щитовидната жлеза може да докара до развиване на съществени болести, по тази причина ниската температура би трябвало да се лекува със особено внимание. 

Ако температурата не се покачва задоволително дълго време и няма други явни аргументи за понижаването ѝ, би трябвало да се обърнете към доктор, с цел да ревизира положението на щитовидната жлеза и да назначи по-нататъшно лекуване.

Друга причина е обостряне на болести на надбъбречните жлези. То би трябвало да се в профил строго под контрола на доктор, само че е изцяло допустимо да избегнете обострянето сами. За да извършите това, би трябвало да пиете задоволително вода, да изберете подобаваща диета. Например, предлага се да се ядат пъпеши и дини, които подтикват функционалността на надбъбречните жлези и прочистват организма.

Друга причина за намаление на телесната температура може да бъде голословното самолечение. При приложимост на медикаменти без лекарско наставление или при нарушение на дозата, организмът може да реагира по друг метод на лекарството, в това число да намали температурата. Изключително значимо е да се заобикаля самолечението, всички одобрявани медикаменти би трябвало да се предписват единствено от доктор. Той също по този начин избира и дозата.

Ако вследствие на самолечението положението се утежни и температурата не се покачва до естествената за дълго време, е належащо да се консултирате с доктор, с цел да предпише уместно решение, а в случай че е належащо - и пречистване на организма.

При дребните деца ниската телесна температура може да е признак на стрес или отмалялост. Нерядко понижаването е и признак за смяна в биохимичния състав на кръвта, като този развой е обвързван с възрастта и не трябва да провокира паника, само че въпреки всичко би трябвало да се осведоми педиатърът.

Така че, без значение от аргументите за намаляване на телесната температура под естествения предел, във всички случаи те са доста съществени и изискват лекарски съвет, а от време на време и изцяло лекуване. Колебанията на температурата в посока надолу би трябвало да се одобряват не по-малко съществено, в сравнение с внезапното ѝ повишение. 

Нормализиране на телесната температура 

Повишаването на температурата при стрес и отмалялост ще помогне парещ чай с мента и маточина, както и отмора. 

В аптеката можете да си купите и спиртни тинктури с женшен. Използвайте по няколко капки заран, като дозата вижте в инструкциите към препаратите и не я превишавайте. 

Ако температурата е намалена вследствие на заболяване, е належащо да се в профил не признакът, а повода, тъй че ще би трябвало да посетите доктор, да извършите проучвания и терапия. 

Децата с ниска телесна температура би трябвало да: 

- балансират диетата;

- да включват в диетата си сложни мултивитамини; 

- да обезпечават всекидневен престой на чист въздух; 

- в продължение на една седмица на бебето може да се дава примес от орехи, сини сливи и мед. Това сладко лакомство ще върне както силите, по този начин и температурата; 

- налага се да се прави и постоянен лек джогинг с дълготрайност не повече от 15 минути. 

Важно е да се разбере: в случай че температурата видимо се намалява, на първо място е належащо да се ревизира функционалността на щитовидната жлеза, написа woman.bg. Освен това няма да е ненужно да се проучват стойностите на кръвната захар. Това може да помогне да се откри главната причина за патологията и дружно с лекаря да се създаде проект за лечение
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР