За предстоящия празник БДЖ се готви с допълнителни 7000 нови

...
За предстоящия празник БДЖ се готви с допълнителни 7000 нови
Коментари Харесай

За празниците БДЖ пуска 7000 допълнителни места, за да отговори на търсенето

За идния празник БДЖ се готви с спомагателни 7000 нови места, с цел да посрещне търсенето от страна на пасажерите. Това разгласи пред публицисти министърът на превоза Росен Желязков по време на районен семинар, отдаден на новите благоприятни условия пред Механизма за свързване на Европа параграф 2.

Билетната система в БДЖ е подготвена, само че към момента е в тестови интервал и по думите на Желязков работи добре. Всяка осведомителна система има потребност да премине през този интервал, с цел да се отстранят бъговете, уточни той. Тестовете на системата ще продължат до края на месеца.

Рутинна процедура е за всички празници, когато има придвижване на хора към туристически дестинации, да се ускорява транспортната и персоналната сигурност. Във всички регионални отдели на " Автомобилна администрация " ще се грижат за това непрекъснато настоящите екипи. По отношение на учебните рейсове ще бъде засилен контролът поради настъпващия завършек на лятната почивка, акцентира Желязков.

В ход е процедурата за покупка на нови вагони за БДЖ, ще стартира процедура за нови локомотиви. Паралелно с това тече разбор и на структурните промени, които се чакат в БДЖ. Тази година се чакат оптимизации на железниците, с цел да спрат закъсняващите транспорти. Този път по този начин са направени процедурите, че да има по-малко обжалване, уверен е Желязков. Министърът е разпоредил и на холдингите, и на дъщерните сдружения подготовка за зимния сезон с оглед съблюдаване на графика на придвижване на влаковете.

В момента имаме диалози, чакам в най-скоро време Министерството на защитата да разреши освобождение на честотите в обсег 700 и 800 MHz, защото честотите се употребяват отчасти от военновъздушните сили. Те би трябвало да бъдат предоставени за потребностите на 5G инфраструктурата. Все още продължава публичното разискване за цената на радиочестотния набор. Ако той не се употребява, ще се търси софтуерно решение и с цел да се покрие потребността от набор, това ще наложи потреблението на станции, притеснява се Желязков. Една от ограниченията, засягащи здравния аспект при потреблението на мрежата, е въвеждането на нови лаборатории за наблюдаване на радиомагнитна съгласуемост. Данни за силата на клетката в действително време залягат в условията за базовите станции при разполагането им още в самото начало, посочи министърът.

Нашите учредения, нашите причини са задоволително мощни, с цел да успеем да убедим новите членове на Европейска комисия и докладчиците по досиетата, сподели министър Желязков по повод към момента стоящият на масата на Европейския парламент Пакет Мобилност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР