За предстоящите избори са налице предпоставки за още по-съществена фрагментация

...
За предстоящите избори са налице предпоставки за още по-съществена фрагментация
Коментари Харесай

Маркет линкс: В следващия парламент може да има 7 партии

За идните избори са налице предпоставки за още по-съществена фрагментация на политическото пространство, изразяваща се даже и в парламент със седем партии. Това демонстрират данните от изследване, финансирано и осъществено взаимно от БТВ и " Маркет линкс ", извършено измежду 1076 лица над 18 години в страната в интервала 14 - 20 септември 2021 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

При възможен избор в сегашната обстановка, ГЕРБ-СДС доста усилват преднината си пред идващите политически сили и се обрисуват като партията с най-сериозната поръчка за безапелационен победител през ноември, показват от " Маркет линкс ". В границите сред 10 и 15% се нареждат пет партии, което допуска доста мощна конкуренция в предизборната акция. Всяка от идващите четири партии ( " ИТН ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Продължаваме промяната " ) има потенциал да бъде втора политическа мощ. 

Ако изключителните парламентарни избори бяха през днешния ден, над 22,5% от деклариралите, че ще гласоподават биха избрали обединението ГЕРБ-СДС. Българска социалистическа партия получава 14,5 на 100. " ИТН "  и " Демократична България "  - надлежно с 13,5% и 11,9%. Формацията на Кирил Петков и Асен Василев събира към 11% поддръжка. Според изследването, тя черпи своя запас от множеството политическите сили, като се изключи Движение за права и свободи, само че и от негласували на последните избори.
За Движение за права и свободи биха дали своят вот 9,8% от интервюираните. " Изправи се БГ! Ние идваме "  е изгубила част от поддръжката си и е в рисковата зона към 4%. Под 4-процентовата преграда за влизане в Народното събрание остава и " Възраждане ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР