За председател на Столичния общински съвет (СОС) ни трябва човек,

...
За председател на Столичния общински съвет (СОС) ни трябва човек,
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Може да има коалиция с ПП-ДБ в София, но на база принципи

За ръководител на Столичния общински съвет (СОС) ни би трябвало човек, който е войник, който знае с какво се захваща и е правил това дълги години. Това съобщи по Българска национална телевизия общинският консултант на " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова.

Според нея добър ход ще бъде изборът на краткотраен ръководител на СОС, с цел да не остава решаването на проблемите на София на назад във времето.

По думите й ПП-ДБ-СС да схванат, че нямат задоволително електорална поддръжка, с цел да си разрешат да постановат еднолично ръководител на СОС.

" Те би трябвало да проведат отворени диалози, в които първо да бъдат сложени целите от групите, с които желаят да работят. Да се оформи документ, в който има ясно написано какво " да " и какво " не ", и той да бъде основата най-малко за идващите 1 - 2 година ръководство на София. За да е ясно в границите на какъв брой месеца ще се одобряват избрани отчети и ще се подхващат дейности.

По отношение на това, че ГЕРБ ще внесат още веднъж искане за унищожаване паметника на Съветската войска, Ваня Григорова, бе безапелационна, че повдигането на тематиката за е следващият опит да се сближат най-големите групи в СОС и да намерят причина за пред техните гласоподаватели да създадат " сглобка " - пътят сред ГЕРБ-СДС и ПП/ДБ.

" Темата се истеризира от ГЕРБ, с цел да минимизира всякаква опция за реализиране на консенсус сред ПП-ДБ-СС и нашата група ", добави общинският консултант.

Според нея на всеки му е ясно, че ГЕРБ изобщо не е идеологически срещу Паметника на Съветската войска, а го употребява като инструмент за това да образуват болшинства. Това не е диалог всъщност, той е без излаз.

" Ако го създадат, то ще е извънредно деструктивно държание. Очевидно е, че няма зрялост в този Общински съвет и ще би трябвало да го разрушим, откакто не можем да го накараме да работи ", счита Григорова.

" Ние нямаме проблем със съставянето на коалиция. Това обаче ще стане откакто ни се очертаят целите ", разяснява някогашният претендент кмет на София.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР