За празничните дни е създадена организация да бъде използван целия

...
За празничните дни е създадена организация да бъде използван целия
Коментари Харесай

Криминалистите дадоха съвет как да си опзим колата и дома от крадци по Коледа и Нова година

За празничните дни е основана организация да бъде употребен целия разполагаем състав, както и целия авто парк, за обезпечаване на очевидно полицейско наличие във всички обекти с всеобщо скупчване на хора и МПС, както и в дребните обитаеми места.

През празничните дни екипи на полицията ще патрулират в жилищните комплекси. Служителите на реда ще наблюдават да няма обири в празните домове.
Планирани са ограничения за безпроблемното протичане на проведените всеобщи мероприятия. Събрана е информация за местата, на които ще се организират празнични събирания. Дадени са рекомендации за зоркост, навреме информиране на способените органи при нужда, методите за съгласуваност на взаимни дейности. Проведени са срещи със притежатели и шефове на частни охранителни компании. Създадена е организация за попречване осъществяването на противоправни действия на пазарите, борсите и огромните търговски обекти, предполагащи съществуване на доста гости, акумулиращи огромни парични средства.
Извършени са и не престават да се правят инспекции на обекти, търгуващи с пиротехнически произведения. Добре е да се напомни, че увеселителните пиротехнически произведения не са почтена играчка, а съдържат взривни субстанции или взривна примес от субстанции и са сложени под позволителен режим следен от органите на Министерство на вътрешните работи. Фирмите и търговците, съхраняващи и търгуващи с увеселителни пиротехнически произведения, следва да знаят, че за осъществяване на такава активност би трябвало да имат съответно издадено позволение от Министерство на вътрешните работи, както и да разполагат със особено проектирани, построени и узаконени за този тип произведения хранилища и магазини.
Абсолютно е неприемливо търговията с тези произведения да се прави навън – по базари, сергии и павилиони. В складовете и магазините, имащи позволение за търговия на увеселителни пиротехнически произведения, те се излагат на закрити рафтове или под стъклен капак. Изделията следва да се съхраняват и продават единствено в истинската заводска опаковка и да бъдат съпроводени с директива за приложимост и сигурност на български език.
Създадена е организация за полицейско наличие по входовете и изходите на града в дните, в които се очавка засилен поток от коли от и към Варна, край църкви, храмове и манастири за застраховане опазването на публичния ред. Предвиждат се и засилени полицейски инспекции на водачи с рисково държание, както и засилени проврки за ръководство на МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, ръководство на МПС без удостоверение за дееспособност и с превишена скорост.

Да споменем още веднъж главните препоръки на криминалистите:
За СИГУРНОСТТА НА НАШИЯ ДОМ:

1) Да запазим поверителност по отношение на идните си проекти! Не оставяйте ключове от вкъщи си на леснодостъпни места!
2) При овакантяване на дома за празниците, парите и скъпите движимости не трябва да бъдат оставяни в жилището, без съответните ограничения за сигурност.
3) Оставете осветлението включено, в случай че жилището ще е празно единствено за една нощ! А, в случай че отсъствието ще е по-дълго, се погрижете да пандизите добре всички порти и прозорци. Осигурете непосредствен, който да наглежда жилището.
5) Бъдете деликатни кого и по какъв начин пускате у дома! Ако бъдат видяни съмнителни следи от взломяване или бъде усетено сходно желание, е време за позвънеяване на тел. 112.

За СИГУРНОСТТА по време на ПАЗАРУВАНЕ:
1) Не носете огромни суми  пари, а  в случай че въпреки всичко се постанова -  да бъдат разграничени на части и сложени на разнообразни места. При разплащане на сметки, да не се отваря необятно портмонето, с цел да не се изостря вниманието и интереса на джебчиите.
2) При попадане в тълпа, чантите би трябвало да бъдат притиснати компактно до тялото, начело, тъй че контролът над тях да е непрестанен.
3) Портфейлът или парите не трябва да се оставят без контрол. Без значение дали е по врема на пробване на дреха, ядене в заведение или просто отмора. Не оставяйте във външни джобове на яке или друга дреха скъпи движимости или пари!
4) При прилагане на банкомат закрийте клавиатурата с ръка! Препоръчва се потреблението на банкомати, ситуирани вътре в постройките на банки. Важно е банковата карта и пин кодът да не се съхраняват на едно и също място.
5) Когато паркирате колите си, не би трябвало да оставяме в тях на видно място скъпи движимости, техника, чанти с пари или документи!
6) Избирайте място за паркиране на колата на добре осветени, многолюдни места и постоянно, при опция, на охраняеми паркинги и гаражи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР