За празни витрини във фирмените магазини на Ел Би Булгарикум

...
За празни витрини във фирмените магазини на Ел Би Булгарикум
Коментари Харесай

По-ниски цени в магазините на Ел Би Булгарикум, но на празни витрини

За празни витрини във фирмените магазини на " Ел Би Булгарикум " алармира.

То напомня, че по-рано тази седмица новият изпълнителен шеф на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев и министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов оповестиха, че ще има

Празните витрини обаче красноречиво говорели за " триумфите " на новото управление и акцията за понижение на цените.

От бившето управление означават, че във връзка икономическият министър е декларирал, че едно от нарушаванията е точно практиката на търговците да афишират понижение на артикули, без да плануват нужните количества за продажба при оповестените понижения. Във фирмените магазини на Ел Би тази процедура е фрапантна, акцентират те.

Според тях празните витрини са доказателство, че новото управление е некомпетентно да ръководи сдружението.
 Скандал с усет на вкиснало мляко и мухъл в
Скандал с усет на вкиснало мляко и мухъл в " Ел Би Булгарикум "

Уволненият началник на " Ел Би Булгарикум " сподели документи и съзря опит за банкрут на сдружението

" Освен производител на млечни артикули, " Ел Би Булгарикум " е сдружение от народен интерес , тъй като то съхранява национално благосъстояние - банката с варианти на лактобацилус булгарикус, и държи лицензионните права за произвеждане на млечни артикули с надпис " България " в чужбина. Да се даде ръководството на това сдружение в ръцете на неопитен екип, е сериозен проблем, за който носят отговорност изпълнителният шеф на ДКК Венцислав Димитров и министърът на стопанската система и индстрията Никола Стоянов като представители на едноличния притежател на капитала в " Ел Би Булгарикум ЕАД ", показва се в позицията на бившето управление на сдружението.

Те показват, че концепцията им е увеличане на производството на качествени млечни артикули с качествени първични материали, закупени на конкурентни цени, с цел да може да се търси понижение на цените на крайната продукция по едно и също време с обезпечена рентабилност на активността. В тази посока били подхванати съответни ограничения от декември 2022 година, само че настоящето управление показвало, че не може да продължи дейно тази значима политика.

В мнението се отбелязва, че са били подхванати дейности за разширение на магазинната мрежа на Ел Би в страната . Според уволненото управление Ел Би може да направи лична национална верига със " обществени " магазини, в които да се оферират български хранителни артикули с минимална облага, тъй като главната задача на държавното сдружение била да работи за публичния интерес.
 И ДАНС влезе в
И ДАНС влезе в " Ел Би Булгарикум "

Проверката открила фотосесия за 9000 лева и е пратена на прокуратурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР