За пръв път след началото на пандемията, вчера са били

...
За пръв път след началото на пандемията, вчера са били
Коментари Харесай

Рекорден трафик в небето над България след пандемията

За пръв път след началото на пандемията, през вчерашния ден са били обслужени без закъснения 3082 полета над България, оповестиха от BULATSA - Ръководство на въздушното придвижване (РВД).

След отпадането на рестриктивните мерки за транспорт на пасажери, през второто тримесечие на 2022 година се следи интензивно възобновяване на броя на полетите.

Нивата на трафика варират сред 85-95% на дневна база по отношение на броя на полетите през 2019 година, като през уикендите доближават и до 98%.

До момента има регистрирани единични случаи, в които са преминати 100% от равнищата през съответния ден на 2019 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Очаква се трафикът в българското въздушно пространство да продължи да се възвръща, като се следи известно изместване на запад в потоците и съсредоточаване в централните браншове поради войната сред Русия и Украйна, показват от BULATSA.

Ключово значение за бъдещото развиване ще има продължението на спора, цените на енергийните носители и въздействието им върху международната стопанска система и пандемията от COVID-19. Важен фактор ще бъде и способността на летищата и на самолетните компании да се оправят с пиковото търсене, защото заради липса на личен състав в тези две звена се анулират полети.

Ръководителите на полети в РВД са готови за повишения трафик и са подхванати всички ограничения за безвредното обслужване на полетите. Очакваните най-високи стойности са през юли и август.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР