За пръв път от излизането на видеоиграта Тетрис тя е

...
За пръв път от излизането на видеоиграта Тетрис тя е
Коментари Харесай

13-годишно момче е единственият човек, завършил някога Тетрис

За пръв път от излизането на видеоиграта " Тетрис " тя е приключена от човек. Уилис Гибсън победи играта по време онлайн предаване, като задейства " екрана на същинския палач " на равнище 157.

" Тетрис " съществува от известно време, тъй че може би сте предположили, че към този момент ще е приключена. В края на краищата, това не е като игра на " Зелда " или " Скайрим ", където можете да извършите всички странични задания и да отложите основната задача за дълго време, откакто сте изгубили всевъзможен интерес към завършването на главната игра. 

Години наред хората имаха вяра, че 29-то равнище - където скоростта е оптималната - е последното равнище на играта. След десетилетия на изпробване с разнообразни способи обаче отдадените геймъри съумяха да го победят. Въпреки напредъка през равнищата, никой не съумя да стигне до крайния екран.

През 2021 година програмистът Грег Канон основава StackRabbit - стратегия с изкуствен интелект (ИИ), която играе " Тетрис " и е в положение да премине още по-напред през равнищата. ИИ минал през равнище 235 (което продължавало 800 реда вместо към 10) до равнище 237, в който миг играта спряла да действа, замръзвайки изцяло.

Вместо огромен екран, на който се споделя " Браво ", или изрязана сцена, показваща по какъв начин тухлите се връщат вкъщи при фамилиите си, това стана известно на геймърите като същинския завършек на играта, когато тя към този момент не може да действа.

" Кодът на играта стартира да става в действителност неефикасен на доста високи равнища, тъй като никой не е очаквал да стигне дотук, и най-после се получава неточност, при която играта минава от четене на указания от кода към четене на оперативната памет, като че ли тя е код ", изяснява YouTuber aGameScout.

" Ако вследствие на полученото безредие се генерира команда за прекъсване, това изцяло прекъсва играта, което води до това, че задейства " екрана на същинския палач " (kill screen).



Прескочете до 10:00 минута, с цел да видите печелившото осъществяване.

Както изяснява aGameScout, общността на " Тетрис " стартира да изследва грешката на kill screen, като открива, че тя може да бъде задействана по-рано от 237 равнище посредством изчистване един до друг, на надалеч по-достижимото 155 равнище. Това не беше прекомерно надалеч над равнищата, които реализираха международните рекордьори, само че въпреки всичко мина известно време, преди в края на декември 2023 година Гибсън да успее да си проправи път през сбърканите равнища чак до равнище 155. Той обаче пропуснал шанса си да се опита да задейства грешката и трябвало да продължи до 157-о равнище за идващия късмет. Тук той постигнал kill screen и станал първият човек, приключил " Тетрис ".

" Когато започнах да играя тази игра, в никакъв случай не съм очаквал, че в миналото ще разбия играта или ще я победя ", сподели Гибсън в канала си в YouTube.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР