За повратите в живота разказва филмът Завръщането на Казанова, който

...
За повратите в живота разказва филмът Завръщането на Казанова, който
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, гледайте драмата на застаряващ Казанова н...

За повратите в живота споделя филмът " Завръщането на Казанова ", който може да гледате на 26 октомври от 20,30 ч. в Лъки Дом на киното. Лентата е част от кинофестивала Cinelibri.

Славният венециански либертинец има проблем с обстоятелството, че е трансферирал 60-те. Лео Бернарди е застаряващ режисьор, който не може да се помири с неизбежния залез на кариерата си. Току-що е приключил фотосите на последния си филм и го е налегнала меланхолия.

Филмът е въодушевен от историята на Казанова, пресъздадена от австрийския публицист Артур Шницлер. Казанова на Шницлер е стар и славните му дни са отминали: той е изгубил очарованието и привлекателността си за дамите, опустошен е и няма предпочитание повече да кръстосва Европа.

След дълго неявяване желае просто да се върне в родната си Венеция. Пътувайки натам, той среща момиче на име Марколина. Тя разбужда още веднъж желанието му, изгубено с годините. В опита си да я съблазни Казанова доближава до трагично просветление - просто към този момент е стар. Лео Бернарди неслучайно е решил да опише тази история в преломен миг от личния си живот и кариера. Съдбата ще докара Казанова и неговия режисьор до заключителен конфликт.

 

Какви други забавни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на  - най-хубавия гид за Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР