За повишено внимание за кибератаки припомни покрай празниците националният координатор

...
За повишено внимание за кибератаки припомни покрай празниците националният координатор
Коментари Харесай

Експерт: Внимавайте откъде пазарувате

За нараснало внимание за хакерски атаки напомни около празниците националният координатор по киберсигурността Петър Кирков.
 
„ Дядо Коледа “ под формата на спам – не тъкмо, само че с концепция внимание най-малко към това, което влиза като оферти в електронната ви поща, би трябвало да има, споделя Петър Кирков пред БНР.
 
„ Той спамът постоянно си участва, просто може би около Коледа е малко повече, в сравнение с другояче, и в обичайния поток от поща е надлежно и обичайният поток от спам “, добави специалистът.
 
И на този декор би трябвало и повече внимание характерно към офертите за извършване на покупки.
 
„ Внимавайте от кое място пазарувате онлайн, от кой магазин, внимавайте къде давате персоналните си данни. Темите са същите, които обсъждахме около Черния петък, около напора да се пазари онлайн. Същият е правилото, който прилагате и в обичайните магазини.

Как ни събират персоналните данни, до момента в който пазарим

Ако се постанова да пазарувате от някой, в който пазарувате за първи път, не сте чували за този магазин, внимавайте също и с персоналните си данни, които предоставяте, тъй като по-късно с тях бива злоупотребявано, в случай че ги дадете на лъжлива организация и могат да ви наранят и вас, или да бъдат употребявани за машинация на трето лице.
 istock istock
Не единствено около коледните празници би трябвало да прилагате същите ограничения за сигурност, внимавайте къде пазарувате, къде кликате, на кой уебсайт се намирате, гледайте уеб страниците да употребяват криптирана връзка, внимавайте какви персонални данни давате за себе си “, споделя националният координатор по киберсигурността Петър Кирков. С ангажимента, че, в случай че въпреки всичко попаднете на подобен случай, би трябвало да се обърнете към полицията.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР