За повишаване на нивата на радиация около авариралата АЕЦ „Чернобил“,

...
За повишаване на нивата на радиация около авариралата АЕЦ „Чернобил“,
Коментари Харесай

Украйна съобщи за повишаване на радиацията около АЕЦ Чернобил“

За повишение на равнищата на радиация към авариралата АЕЦ „ Чернобил “, заяви украинската организация по нуклеарен мониторинг.

Експертите не дават точни данни за равнищата. Те считат, че покачването евентуално е поради придвижването на тежка военна техника в региона към атомната електроцентрала, което подвига във въздуха радиоактивен прахуляк.

„ Радиацията стартира да се повишава. Тя не е сериозна за Киев към този миг, само че я следим “, споделят от вътрешното министерство.

Районът към електроцентралата, където през 1986 става най-голямата нуклеарна повреда в историята ни се намира на към 100 км от столицата на Украйна – Киев.

По-рано съветникът в канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски сподели, че украинските военни са изгубили надзор над АЕЦ " Чернобил ". Засега не е известно положението на обектите в зоната на централата и на хранилищата за нуклеарни боклуци.

От съветското Министерство на защитата заяви, че русите войски напълно управляват територията в региона на " Чернобил " и радиационният декор там е в нормата. Персоналът продължавал да обслужва централата и да следи радиационната конюнктура в региона.

В Полша не засичат покачване на радиацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР