За повечето хора сутрешното придвижване до работа означава седене в

...
За повечето хора сутрешното придвижване до работа означава седене в
Коментари Харесай

Страните, в които плащат на работещите да ходят с колело на работа

За множеството хора утринното напредване до работа значи седене в тапи с автомобила или битка с останалите пасажери в претъпкания градски превоз. Във от ден на ден страни в Европа обаче работодателите подтикват чиновниците си да идват на работа с велосипед.
 Карането на колело - доста повече от метод за напредване
Карането на колело - доста повече от метод за напредване

Натоварва тялото, разтоварва мозъка

Освен че води до по-чист въздух в градовете, използването на колело от работещите идва и с изгода за здравето им. Ето и страните, в които ползващите на велосипед са " награждавани " по някакъв метод.

Нидерландия

Около 2.6 км приблизително дневно изминават холандците на колело. От 2007 година насам работодателите заплащат по 0.19 евро на километър, изминат на велосипед на чиновниците си. Правителството пък разрешава въпросните разноски на компаниите да бъдат понижени от налозите им. Така, в случай че караме велосипед по 10 километра пет дни в седмицата, печелим към 450 евро на година. Ако сме нидерландци, несъмнено.
 Снимка 665513

Белгия

В прилежащата на Нидерландия страна ползват същата скица, с тази разлика, че колоездачите получават по 0.24 евро на километър, само че с горна граница от 200 евро на година.

Италия

Тук наредбите са разнообразни съгласно провинцията. Във Флоренция всеки, който зареже колата си за сметка на велосипеда получава по 0.20 евро на изминат километър, като общата сума на месец не би трябвало да надвишава 30 евро. В Бари пък компенсацията на изминат километър е 0.21 евро с горна граница от 25 евро на месец.
 Снимка 665512

Люксембург

В дребното княжество всеки, който върви с велосипед на работа, може да се възползва от понижение на налог общ приход до 300 евро. Със спестените пари е задължен да си купи нов.

Англия

Схемата в кралството обвързва работодатели и служащи. Ако вторите се ангажират да идват с колело на работа, първите са задължени да им закупят велосипед, като употребяват до 32 % понижение от налога си като " премия " за това, пишат Euronews.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР