За последното тримесечие газ има, това е добрата новина, лошата

...
За последното тримесечие газ има, това е добрата новина, лошата
Коментари Харесай

Шефът на Булгаргаз: Имаме газ го декември, много е скъп

" За последното тримесечие газ има, това е положителната вест, неприятната е, че ще бъде безценен този газ. Към момента има предложения за застраховане на доставките до декември, през днешния ден ще бъдат прегледани. Мисля, че няма да има никакъв проблем за последното тримесечие, ще се опитаме да усъвършенстваме цените ", разяснява отиващият си началник на " Булгаргаз " Иван Топчийски пред Би Ти Ви.

" 320-330 лева като цена може да забележим за жалост. През септември може да има повишаване, добави той. Спорна тематика е какъв е произходът на газа на търговците, той е микс. Не може да се допусна кой газ ще бъде докаран ", изясни още Иван Топчийски. По думите му прогнозната цена за септември е 315 лева

Хранилището в Чирен е запълнено на 55%, сподели още шефът на газовото сдружение.

Според Топчийски страната ни може да изиска неустойки за прекъснати доставки. Може да приказваме за някои пропуснати изгоди от " Булгаргаз ", сподели той.

" Булгаргаз " има оперативна облага от 6 млн. за юни, оперативно сдружението е устойчиво.

Топчийски разяснява и новоназначения шеф на компанията. " Познаваме Деница Златева, работила е в " Булгаргаз ", работеше и през първите месеци, когато влезнахме като ново управление, направихме къса среща, само че измененията към момента не са вписани публично и не мога да разясня нашироко ", сподели той.

Аз ще остана ръководител на Съвета на шефовете предвид на някаква последователност. Старото и новото управление ще работим за тази последователност, посочи той. Не мога да разясня претекстовете за рокади, само че съгласно мен се търси спомагателен експертен капацитет, смяна в управническия модел, само че това са естествени неща, счита Топчийски.

Влязохме в доста сложен миг, моята оценка е, че се направи оптималното предвид на обстановката, нямаме прекъсване на доставките на газа, направи той оценка за миналото ръководство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР