За последното денонощие няма регистрирани случаи на коронавирус в България.

...
За последното денонощие няма регистрирани случаи на коронавирус в България.
Коментари Харесай

Кантарджиев: Няма коронавирус, но ни залива нова грипна вълна

За последното денонощие няма регистрирани случаи на ковид в България. Същевременно има доста случаи на болни от втората вълна на така наречен вирус вид Б, оповестиха на конференция от спешния щаб към Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

През днешния ден 12 нови проби ще бъдат изследвани във ВМА, заяви началникът на болничното заведение и началник на спешния щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Сред взетите проби са на доста непознати жители – от Франция, Исландия, Германия, Румъния, Молдова. В националната лаборатория ще бъдат направени също 12 проби – 8 от Варна и 4 от Бургас.

Кризисният щаб е обсъждал ситуацията с новата вълна на грип Б. „ Това натоварва в допълнение лабораториите, тъй като същите екипи се занимават и с ковид, както и са същите планувани отделения в лечебните заведения.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев добави, че се регистрира повишаване на случаите. „ От 10 години за първи път следим толкоз ускорено развиване на една втора вълна от грип Б. Досега в никакъв случай не сме имало толкоз области наранени от грипа “.

Препоръката е да се мият постоянно ръцете, прилагане на маски и отбягване на контакт с заболели хора и усилване на организма с витамини. Епидемия към този момент са оповестили областите Варна, Бургас и няколко софийски и пловдивски общини. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР