За последните няколко години над 20 млн. лева са влезли

...
За последните няколко години над 20 млн. лева са влезли
Коментари Харесай

Правителството полага усилия за всеки един български град, заяви премиерът

За последните няколко години над 20 млн. лв. са влезнали в Нови пазар, заяви министър председателят Бойко Борисов, който взе участие в откриването на 23 санирани здания в Нови пазар, представен от държавната осведомителна работа. Той акцентира, че знае плановете във всяко едно обитаемо място, както и че държавното управление поставя старания за всеки един български град. Премиерът уточни, че бързото развиване на инфраструктурата дава благоприятни условия за разгръщане на бизнеса и разкриването на нови работни места.

„ Инспектирахме градежа на автомагистрала „ Хемус " - от Ябланица доста са напреднали ", сподели Борисов и добави, че от средата на август се чака и първа копка на градежа от Белокопитово.

„ Ако всяко държавно управление си е правило работата, в този момент нямаше да има потребност да вършим по 3 здания едновременно ", акцентира министър председателят Борисов. Той подчертава върху резултатите от политиката в областта на инфраструктурата. „ Нашата работа е да демонстрираме какво е било и се веселя, че към този момент кметовете поставят фотоси на това, което е било и това, което сме създали. Така, че можете умерено да им покажете - това беше по времето на ръководството на Българска социалистическа партия, това е в този момент. Аз знам какво е да си кмет, когато ръководи Българска социалистическа партия " акцентира министър-председателят и даде образец с рецесията с боклука в София. „ Три пъти им поднасях властта и какво - на шест месеца вършим избори? Това ли желае страната и това ли се чака ", попита Борисов в подтекста на настояванията на Българска социалистическа партия за предварителни избори.

В Нови пазар бяха санирани 20 многофамилни жилищни здания и 3 публични, измежду които са полицията, пожарната и постройката на Общината. Финансирането на плановете, което възлиза на обща стойност 15 450 885 лв., е отпуснато от Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания и Оперативна стратегия „ Региони в напредък ". След осъществяването на плановете 30% от популацията на Нови пазар към този момент живее в санирани жилища. Сградите на полицията и пожарната са с сложена топлоизолация, нова отоплителна система, осветяване и дограма. Допълнително е осъществено и градивно подсилване, сменени са ВиК и ел. системите.

Пожарната работа в град Нови пазар обслужва територията на две общини – Нови пазар и Каспичан, като обезпечава пожарната сигурност в 27 обитаеми места. На територията, обслужвана от Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Нови пазар, са ситуирани близо 13 000 хектара гори, значими пътни артерии, както и националните археологически и исторически резервати Плиска и Мадара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР