За последните две години цените на недвижимите имоти в Румъния

...
За последните две години цените на недвижимите имоти в Румъния
Коментари Харесай

Стремглаво развитие на имотния пазар при съседите

За последните две години цените на недвижимите парцели в Румъния доста се усилиха. Причините за това са отличното развиване на стопанската система, повишението на заплатите, релативно ниските лихви по ипотечните заеми и програмата Prima Casa.

С 9.2% са поскъпнали жилищата през 2017 година, като междинната цена на квадратен метър е достигнала до 1390 EUR/кв.м. Само за последното тримесечие на предходната година повишаването е в границите на 3.5% по отношение на същия интервал на 2016-а, показват от профилирания уебсайт Global Property Guide.

Във всички огромни румънски градове се следи внезапно повишаване на жилищата. В Букурещ междинната цена към този момент е 1510 EUR/кв.м., което е с 9.8% повече спрямо година по-рано. В Клуж Напока, вторият по величина град, цената на квадратен метър жилищна повърхност се е повишила с 13.5%, до 1720 EUR. В Тимишоара нарастването е 6.6%, а покупко-продажби се подписват при равнища от към 1340 EUR/кв.м.

Строителните бизнесмени също демонстрираха забележителна интензивност като започнаха реализирането на редица нови планове, осигурявайки оптимално финансиране. През 2016 година румънската стопанска система набъбна до 4.8%, откакто през 2015-а доближи 3.9%. Очакванията са през тази година растежът да продължи като доближи до към 5.5%, предвиждат от Международния Валутен Фонд.

За задгранични жители няма ограничавания при придобиването на недвижими парцели на територията на северната ни съседка. Остава комплицирано обаче приемането на благосъстоятелност върху земя. За нейното придобиване задграничното лице би трябвало да записва компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР