За последните две години двойно повече предложения се наблюдават в

...
За последните две години двойно повече предложения се наблюдават в
Коментари Харесай

Airbnb в Исландия бързо се разширява

За последните две години двойно повече оферти се следят в платформата за краткосрочно отдаване чартърен Airbnb на територията на Исландия, сочат данните на отчет на Жилищния финансов фонд HFF. В уеб страницата има регистрирани 6000 исландски жилища. Броят на обявите е превишил този на хората, които записват своите парцели в локални платформи. Силното предложение на парцели чартърен на хотелски принцип увеличи цените в северната страна сред 5% и 9% от за последните две години.

Влиянието на наемния сегмент е още по-осезаемо. Близо 30% от предлаганите в Airbnb парцели са ситуирани в центъра на столицата Рейкявик. Наемните равнища, които притежателите желаят в платформата неведнъж е веднъж и половина даже два пъти по-висока от тази, които желаят от локалните поданици в персонален диалог.

Законът не разрешава отдаването на кратковременен принцип на даден парцел повече от 90 дни, както и изисква да се записва контракта при дълготрайно отдаване чартърен. Това обаче не се съблюдава от близо 60 от притежателите, което освен лишава Рейкявик от голяма сума доходи под формата на налози, само че също по този начин въздейства отрицателно на пазара на наеми за локалните поданици.

Исландското държавно управление гласоподава за разпределяне на съвсем 600 000 $, с цел да обезпечи чиновници, които да наблюдават дали законът се съблюдава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР